keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Mekko kuin MarianneMikä on teidän suosikki väriyhdistelmä vaatteessa? Minulla se on tällä hetkellä punaisen ja valkoisen liitto. Punaisen ja valkoisen yhdistelmä on ihanan raikas. Erityisesti pidän niiden yhdistelmästä raitana. Pysty tai vaaka - yhtä freesi. 

Tästä mekosta minulla tulee mieleen Marianne-karkki. Ja karkilta tämä puuvillainen kesämekko tuntuukin päällä. Pidän erityisesti sen leikkauksesta, joka on tyköistuva ylävartalosta, mutta levenee kauniisti alas. Midi-mittainen helma on minun tyylisilmääni pituuksista parhain. Tässä mekossa pitkähköä pituutta keventää edessä oleva halkio.

Tämä mekko on nähty blogissani jo aiemmassa postauksessa täällä. Asusteita tämä karkkimekko ei juuri kaipaa. Jalassa ovat Vagabondin vilpoisat kangaskengät, ja korvissa Okinawalta ostetut korvikset. Yleensä korvissani roikkuu päivittäin suomalaista designia, mutta nämä korvikset ovat poikkeus. Ostin ne henkilöltä, joka oli itse kerännyt paikalliselta rannalta simpukankuoria, ja tehnyt niistä koruja. Ne ovat siis Japanissa paikallista designia, joten koin ne sieltä ostettuna eettiseksi matkamuistoksi itselleni.

Meidän taloudessa molemmat ovat sen verran ihastuneita valkoisen ja punaisen yhdistelmään, että sen väristä pyykkiä pitää pestä säännöllisesti oma koneellisensa. Olen hieman fanaattinen pyykinpesun suhteen, etteivät vaatteet mene pilalle värjäten toisiaan.  En pysty laittamaan esimerkiksi valko-punaisten vaatteiden joukkoon punaisia tai vaaleanpunaisia vaatteita, vaikka joku muu saattaisi niin tehdä. Riski värjäytymiseen tuntuisi liian suurelta. Niinpä odotan yleensä täyteen koneelliseen vain juuri saman värisiä vaatteita, ja pesen ne vasta sitten. Toisinaan pitää odottaa hurjan pitkään (turhautumiseen saakka) jonkun vaatekappaleen pesemistä, jotta saa sen kaveriksi täyden koneellisen muutakin pestävää. Vajaita koneellisia en haluaisi ekologisista syistä pestä. Jakaako joku muu  kanssani tämän saman fanaattisuuden? :D

Rovaniemellä on muuten ollut tänään +28 astetta lämmintä. On ollut ihana saada nauttia oikeista kesäkeleistä omassa kotikaupungissa. Kirjoitin edellisessä postauksessani siitä, miten minulla on usein vaikea viettää stressitöntä lomaa kotona. Voin kertoa, että tällaisella kelillä se on tuntunut yllättävän helpolta.

Ihania kesäpäiviä juuri sinulle!

- Ilona

2 kommenttia:

 1. No tuo mekko on kyllä hurmaava – yhtä aikaa tulee mieleen purjehtijat ja pariisittaret!
  Aurinkoisia mekkokelejä toivoen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, miten ihana kommentti! Kiitos paljon sinulle, ja aurinkoisia päiviä sinulle! ❤️

   Poista