tiistai 13. maaliskuuta 2018

Tunturin väri ei ole valkoinen


Kun ihmistä pyydetään piirtämään tunturi, on lopputulos yleensä valkoinen kukkula. En sano, että lopputulos olisi väärä. Kovin yksinkertaisettu se kuitenkin on.

Katsellessani yllä olevia kuvia ajattelin, etten missään tapauksessa voisi laittaa niitä samaan postaukseen. Osassa kuvista värit, sävyt ja valo ovat pastellinsävyisiä, pehmeitä ja herkkiä. Osassa kuvista värit ja varjot ovat intensiivisiä, kovia ja pistäviä. Sitten pysähdyin miettimään, että sellainenhan luonto on. Vaihteleva, oikutteleva, ei koskaan samanlainen. 

Vaikka kaikki kuvat on otettu Pyhätunturin huipulla tunnin sisään, vallitsee niissä aivan erilaiset värit ja tunnelmat kuvasta riippuen. Johonkin osaan tunturia ja maisemia auringon valo osuu hempeästi, ja maalailee taivaanrannan vaaleanpunaisilla, vaaleansinisillä, minttuisilla ja harmaanvioleteilla sävyillä. Myös maisemassa siintävä lumi maalautuu näihin erilaisten hempeiden värien kirjoon. Jollekin puolen tunturia auringon valo taas piirtää tarkkareunaiset ja jyrkät varjot, värjää taivaan loistavan siniseksi ja lumen silmiinpistävän hohtavaksi. 

Tunturin väri ei ole valkoinen. Se ja ympäröivä luonto pääsevät loistamaan useassa värissä. Värit ja vivahteet vaihtelevat tunturissa, niin kuin elämässäkin.

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti