keskiviikko 2. elokuuta 2017

Ihaninta Suomeen palaamisessa x15

Kuulun niihin ihmisiin, jotka rakastavat olla matkalla. Olen onnellisimmillani reissatessani: nähdessäni uusia kauniita maisemia, maistaessani ihania makuja, ihastellessani taidokasta arkkitehtuuria, herkistyessäni jonkin taideaarteen äärellä. 

En kuulu niihin ihmisiin, jotka matkalta palatessaan sanovat: 

''Onhan reissussa kivaa, mutta kotiinpaluu on se matkan paras osa''

Sen sijaan olen ihminen, joka voisi sanoa: 

''Rakastan olla matkalla. Kotonakin on mukavaa, mutta mieluummin jäisin vielä pidemmäksi aikaa''. 


Onneksi Suomeen ja kotiin palaamisessa on kuitenkin ne ihanat puolensa. On asioita, jotka tuntuvat reissusta kotiin palatessa erityisen ihanilta. 

 • Vettä saa juoda suoraan hanasta. Se on parasta vettä maailmassa. 
 • Voi syödä tuoreita hedelmiä, kasviksia, vihanneksia ja muuta raakaa ruokaa ilman pelkoa ruokamyrkytyksestä.
 • Huono sää ei harmita samalla tavalla kuin reissussa, koska silloin saa hyvän tekosyyn viettää luvan kanssa kotisohvan nurkkaan käpertyneenä koko päivä Netflixistä suosikkisarjaa katsellen. (Orange Is the New Blackin viides kausi oli aika sutjakasti katsottu. House of Cardsin uusi kausi on aika pitkällä myös.)
 • Saa olla välillä tekemättä yhtään mitään järkevää ilman, että päivä menee hukkaan. 
 • Pääsee syömään kotikaupungissa pitkästä aikaa omissa lemppari ravintoloissa. (Wakkanai Sushi ja Kauppayhtiö Rovaniemellä.<3)
 • Saa käydä ikiomassa lähikaupassa ostamassa tutut ja turvalliset ruokaostokset. On ihana tunne kiertää kaupassa, jossa tietää vaikka silmät sidottuina omien vakituotteiden paikat.
 • Voi laittaa ruokaa omassa keittiössä. Vielä parempaa on päästä äidin patojen ääreen syömään suomalaisia kesäherkkuja.
 • Pääsee käsiksi pitkän reissun jälkeen koko oman vaatekaapin valikoimiin. Ah sitä runsauden määrää, kun on viisi viikkoa käyttänyt vain muutamaa vaatekertaa. 
 • Oman kodin kylppärissä on vaan parasta käydä suihkussa. 
 • On ihana kattaa pöytä pitkästä aikaa omilla astioilla.
 • Saa nauttia reissusta hankituista ihonhoitotuotteista mökin rauhassa. Lush. <3  
 • Voi tuoksutella Suomen kesää. Viiden viikon Euroopan kierroksen jälkeen voin sanoa, että Suomessa kesä tuoksuu parhaalta. Puhtaalta luonnolta, kukilta, kasveilta. Kesältä.
 • Saa ihastella Suomen luontoa kesän kukoistuksessa. Kesäaika on lyhyt täällä, joten sen kauneudesta pitää nauttia täysin siemauksin.
 •  Pääsee tekemään itselle rakkaita asioita. Meillä oli hääkeikka viikko siitä, kun palasimme Suomeen. Oli ihana palata kertaheitolla kunnolla musiikin ja laulamisen äärelle, kun pääsi kotiin.  
 • Lopuksi se tärkein. Pääsee viettämään laatuaikaa kaikkien tärkeiden ihmisten kanssa. Väistämättä pitkällä reissulla tulee ikävä perhettä ja ystäviä. Viestit, snäpit ja puhelut kun eivät mitenkään korvaa oikeaa näkemistä. Olen reissusta palattuani käyttänyt suurimman osan ajastani minulle rakkaisiin ihmisiin. On ollut niin ihana käydä läpi kuulumiset, jutella sydämensä kyllyydestä aamuun asti Lapin yöttömässä yössä, käydä aurinkoisena päivänä piknikillä, lähteä randomisti kävelylle joka kestääkin kaupunkireissuineen koko päivän, yökyläillä ja syödä aamupalaa terassilla (vaikka smoothie levisikin pitkin pöytää, ennen kuin sitä ehdittiin maistaakaan). Tällaiset hetket ovat parhautta. <3


Kun aloin kirjoittaa tätä listaa, sanat vain tulivat näppäimistölle kuin itsestään. Osaa tämä matkustelun rakastaja siis arvostaa montaa asiaa, jotka löytyvät vain kotoa. Niistä asioistahan se oma arki oikeasti rakentuu.

Olisi hauska kuulla, mistä sinä nautit tullessasi reissusta kotiin? :)

- Ilona

2 kommenttia:

 1. Tää oli tosi ihana postaus! Itse tykkään olla reissussa, mutta tykkään myös tulla kotiin. Juurikin nämä postauksessa luetellut asiat ovat niitä kotona olemisen helmiä, sekä ehdottomasti omassa sängyssä nukkuminen! Reissussa usein väsyy helpommin ja päivät ovat pidempiä, joten on ihana päästä kotiin omaan sänkyyn nukkumaan ja lepäämään - tekemättä yhtään mitään. Myös ne kotona vallitsevat rutiinit helpottavat väsymykseen. Mutta kyllä sitten kun on taas hetken kotona levähtänyt, niin on aivan valmiina uuteen reissuun!

  Sara V

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos! :) Se on kyllä totta, että reissussa päivät venähtää pitkiksi. Monesti matkalla tulee ihan huomaamatta laukottua pää kolmantena jalkana paikasta toiseen ilman hetken hengähdystä. Tämän kesän viiden viikon reissu opetti kyllä sen, että myös matkalla voi ottaa välillä rennosti ja olla tekemättä mitään. Ehkä juuri sen takia tämä matka ei väsyttänyt. Ja sama täällä, että tosi pian kotoilun jälkeen olisi valmis lähtemään uuteen reissuun! :D

   Poista