torstai 13. heinäkuuta 2017

Rakkaudesta Marimekkoon: Stokki-housut

Minun on helppo nimetä Interrailin kaikista eniten käytetty yksittäinen vaatekappale: Marimekon Stokki-housut. Nämä puuvillasta valmistetut housut tuntuvat jalassa erittäin miellyttäviltä. Materiaali on sopivan pehmeää ja hengittävää niin reissaamiseen kuin lämpimiin olosuhteisiin. Suuri plussa on myös niiden mukavuus.

Hauskaa näissä pöksyissä on myös se, että ne voi yhdistää monella tapaa. Tässä asussa olen yhdistänyt housut Sisleyn siistiin puuvillaiseen paitaan. Housut toimivat kuitenkin myös hyvin rennomman yläosan kanssa. Matkustin suurimman osan junapäivistä näissä housuissa ja rennossa T-paidassa. Vaatteessa minulle onkin tärkeää se, että sen voi yhdistää monenlaisiin osiin, ja käyttää sitä kautta monenlaisissa tilanteissa. Nykyään mietin aina uutta vaatetta ostaessani, mihin vaatekaapissani jo olemassa oleviin vaatteisiin voisin yhdistää sen. Jos keksin monta toimivaa yhdistelmää saman tien, on hankinta järkevä. 


Kuten tämän asukokonaisuuden materiaaleista näkee, olen alkanut suosia yhä enemmän luonnonmateriaaleja pukeutumisessa. En halua pukea ylleni keinokuituja kovin mielellään niiden epäekologisuuden ja (usein) heikon laadun vuoksi. Esimerkiksi se, että vaate ei kestä monia käyttövuosia (tai edes kertoja) heikon laadun vuoksi ja muuttuu sen jälkeen maatumattomaksi ongelmajätteeksi, on tapahtumaketju, jota omissa valinnoissani haluan nykyisin välttää. 

Puuvilla on ollut erinomainen materiaali reissussa. Sen hengittävyys on ehkä se tärkein asia lämpimissä oloissa. On mielenkiintoista, miten eri tuntuista kangasta puuvillasta saadaan aikaiseksi. Kuvissa päälläni oleva valkoinen paita sisältää myös hieman elastaania puuvillan lisäksi. Se tuntuu päällä sileältä, jämäkältä ja juhlavalta. Housut puolestaan joustavat enemmän, ja ovat ohuempaa kangasta. 

Housut: Marimekko, paita: Sisley, korvikset: YO ZEN
Tähän asuun yhdistin yhdet suosikkikoruistani, suomalaisen YO ZENin Totem Wolf -korvikset. Ne mätsäävät kivasti valkoiseen paitaan ja Marimekon housujen muotokieleen. Olen ihan hurahtanut korviksiin, jotka ovat suomalaista designia. Näitä korviksia on muuten edelleen myynnissä esimerkiksi YO ZENin verkkosivuilla

Stokki-housuja näyttäisi olevan myynnissä enää Yhdysvaltojen Marimekon sivuilla. Sisleyn paita on sen sijaan tänä kesänä Italiasta ostettu, ja näyttää tällä hetkellä olevan verkkosivuilla -30% alennuksessa


Aiempia Marimekon asuja blogissani:

Rakkaudesta Marimekkoon: Graafinen ja väljä Lauga

Rakkaudesta Marimekkoon: Kristinna-paita

Rakkaudesta Marimekkoon: Beata, päivän pelastus

Rakkaudesta Marimekkoon: Tasaraita

Rakkaudesta Marimekkoon: Valkoista ja beigeä

Ihanaa päivää kaikille!

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti