maanantai 3. heinäkuuta 2017

Rakkaudesta Marimekkoon: Graafinen ja väljä Lauga

Marimekon vaatteet kuuluvat suosikkeihini, sillä ne edustavat ajatonta, suomalaista, laadukasta sekä monikäyttöistä muotia. Interrailillekin rinkkaan valikoitui useita Marimekon vaatteita - monikäyttöiset ja laadukkaista materiaaleista tehdyt vaatteet ovat reissaajan parhaita kavereita.

Interrailin alkumetreillä Tukholmassa kesäisenä, mutta tuulisena päivänä Marimekon  Lauga-mekko ja sukkikset olivat  ehkä mukavin asu ikinä. Pidän väljistä ja kauniisti laskeutuvista vaatteista, jotka eivät kiristä tai purista, eikä niitä tarvitse päivän aikana asetella. Ne vain ovat. 

Interrail on kestänyt tässä vaiheessa neljä viikkoa, eikä mekkoa ole tarvinnut silittää vielä kertaakaan. Se pysyy sileänä, kun sen vain viikkaa kauniisti aina käytön jälkeen. Ihan täydellinen vaate mukaan matkalle siis. Eikä silittämisen tarpeettomuus haittaa kotioloissakaan - pääsee helpommalla!

Tässä mekossa rakastuin väljän mallin lisäksi muutenkin sen leikkaukseen. V-mallinen kaula-aukko ei ole liian syvään uurrettu, ja helman sivuilla olevat halkiot keventävät kokonaisuutta. Myös graafinen kuviointi miellytti silmääni. Tämän mekon kaverina korvissani roikkuvat usein Pilke Designin samaa muotokieltä edustavat puiset korvikset. Korvikset on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, suomalaisesta puusta.

Mekko: Marimekko, laukku: Marimekko, kengät: Vans, korvikset: Pilke Design.
Tällaisten mekkojen monikäyttöisyys ihastuttaa minua. Reissussa ja kesällä se menee viileämmällä säällä sukkahousujen kanssa, ja helteellä ilman. Talvella sitä voi käyttää mustan poolopaidan ja mustien housujen kanssa. Vuodenajoista riippumattomat ja käyttöä kestävät vaatteet ovat miljoonasti parempi vaihtoehto, kun kertakäyttökulttuurin heikkolaatuiset vaatteet, jotka ovat muutaman käyttökerran jälkeen nyppyyntyneet käyttökelvottomaksi tai muuten vaan out. Vaatejätettä syntyy nykyään tällaisen  kertakäyttöisen kulutuskäyttäytymisen myötä valtavat määrät, mikä on yksi vaateteollisuuden eettisistä ongelmista.

Pienillä valinnoilla on merkitystä. Tämä lomaleidi reilaa ihan täysillä monena päivänä   Lauga-mekossaan. Joka päivälle ei tarvitse olla uutta vaatekertaa, vaikka tyylitietoinen ja pukeutumisesta pitävä olisikin. 

Ihanaa maanantaita kaikille! <3

- Ilona

2 kommenttia:

  1. Niin tyylikästä ja ajatonta! ps. on ollut mielenkiintoista seurata matkaasi interraililla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Sait hymyn huulille. 😊

      Poista