maanantai 31. heinäkuuta 2017

Interrail 20 - Historiallinen Rooma

Viimeisiä kesän Interrailin kulusta kertovia postauksia viedään! Interrail ei silti tule jäämään taka-alalle blogissa, vaan tulen julkaisemaan postauksia erilaisista käytännön asioista reilaamiseen liittyen. Jos sinua kiinnostaa jokin tietty asia reilaamisessa, kommentoi ihmeessä, niin toteutan asiasta postauksen. :)

Kolmantena päivänä Roomassa heräsimme aikaisin, jotta ehtisimme ajoissa Colosseumille. Suunnitelmissa oli viettää päivä tutustuen historialliseen Roomaan Colosseumiin tutustuen sekä Forum Romanumilla eli muinaisen Rooman ytimessä. Colosseumin olen nähnyt aiemmalla Roomaan suuntautuneella matkallani ulkoa päin, mutta nyt halusimme tutustua tähän historialliseen nähtävyyteen syvällisemmin.

Kävelimme hotellilta Colosseumille siten, että olimme siellä kymmenen maissa. Sisäänkäynti sinne on hermoja raastavan ärsyttävä kaiken maailman kaupustelijoiden takia. Milloin työnnetään selfietikkua naamalle, milloin esitellään hellehattuja, milloin tyrkytetään ''ice cold wadöö'', milloin kaupataan opastettuja kierroksia jonon ohi ihan törkeään hintaan. Siinä vaiheessa, kun näitä tarjouksia satelee joka toisella askeleella, alkaa savua nousta korvistani. On oikein ja tarpeellista, että välillä ulkona jonottaville kuulutettiin virallisten lipunmyyjien toimesta paikan todelliset hinnat - ulkona olevat ryhmien vetäjät kun kaupittelivat sisäänpääsyä moninkertaiseen hintaan. 

Emme olleet ostaneet lippuja etukäteen, joten jouduimme jonottamaan noin tunnin. Onneksi siitä suurin osa tapahtui sisällä varjossa, sillä aurinko alkoi paahtaa kuumana jo aamulla. Kuten useisiin Rooman kuuluisimpiin nähtävyyksiin, myös Colosseumilla oli samanlainen turvatarkastus, kuin lentokentillä. Mielestäni on hyvä, että ennen kaikkia ihmisten, mutta myös kulttuuriaarteiden turvallisuus tässä maailman tilanteessa huomioidaan.

Colosseum oli jonottamisen ja käymisen arvoinen kohde. Olihan se hienoa kävellä antiikin aikaisessa amfiteatterissa, joka on melkein 2000 vuotta vanha. Rakennus tuli valmiiksi vuonna 80, ja sitä on sen jälkeen käytetty historian varrella muun muassa gladiaattorinäytäntöihin, näytelmiin, teloituspaikkana ja hautausmaana. Nykyisin Colosseum on pahasti vaurioitunut maanjäristysten ja kivenryövääjien takia. Siitä huolimatta se on parhaita esimerkkejä roomalaisesta arkkitehtuurista, ja on Rooman suosituimpia nähtävyyksiä.Colosseumin ylemmästä kerroksesta oli myös hienot näköalat sen ympäristöön. Väenpaljous siellä oli odotettavissa, mutta tuli silti jollakin tavalla yllätyksenä. Parhaimmille näköalapaikoille piti ihan jonottaa, eikä rauhallista paikkaa ollut. Pidin siitä, että Colosseumista oli myös kattavasti tietoa sen sisällä. Näin itsenäisesti nähtävyyttä kiertävällä oli mahdollisuus saada paikasta myös syvällisempää tietoa.

Colosseumilta suuntasimme vieressä olevalle Forum Romanumille. Sinne pääsi samalla lipulla, kuin Colosseumiin. Jonotusaika oli muutamia minuutteja, sisältäen turvatarkastuksen. 

Forum Romanumissa oli oma viehätyksensä. Tämän muinaisen kaupungin ympärille Rooma aikoinaan rakennettiin. Siitä näkee hyvin, miten kaupunkitilaa käytettiin Rooman valtakunnan aikana. Erityisen hienoa oli katsella Palatiumilta, yhdeltä Rooman alkuperäisestä seitsemästä kukkulasta. Kukkulalle pääsi kiipeämään helposti, ja sieltä näki upealla tavalla muinaisen kaupungin.
Muinaisen kaupungin värimaailma menee hyvin yksiin muun Rooman kanssa. Kulunut luonnonvalkoinen yhdistettynä oranssihtaviin ruskeisiin ja puhtaaseen oranssiin on mielikuvani Rooman väreistä. Se on kaunista. Koko Rooma on kaunis. Olen ihan korviani myöten rakastunut Roomaan! <3

Ihanaa ja kaunista maanantaita! 

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti