maanantai 24. heinäkuuta 2017

Interrail 19 - Päivä Roomassa


Viisi viikkoa kestänyt matkamme huipentui viiteen yöhön Roomassa, tuossa yhdessä lempikaupungeistani. Kirjoitin aiemmassa postauksestani päivästä, jolloin saavuimme Roomaan. Tässä postauksessa kerron ensimmäisestä kokonaisesta päivästämme siellä.

Yövyimme ensimmäisen yön eri hotellissa, kuin neljä seuraavaa. Se johtui siitä, että päätimmekin saapua Roomaan päivää suunniteltua aiemmin. Ihanaa Interrailin vapautta. <3 Hotelli oli jo varattu Suomesta käsin neljälle ensimmäiselle yölle, joten matkan aikana varattu ensimmäisen yön hotelli oli toinen. Päivämme siis alkoi kimpsujen ja kampsujen pakkaamisella ensimmäisellä hotellilla, ja paahtavassa lähes 40 asteen helteessä siirtymisellä toiselle hotellille. Tämä tapahtui (totta kai) reilin hengessä kävellen painavat rinkat selässä. 

Se olikin odotettua pitkällisempi prosessi. Suunnistimme helposti Google Mapsin avulla oikealle tielle Via Nazionalelle. Toinen juttu oli kuitenkin itse hotellin löytäminen. Nimeä Persepolis Rome ei löytynyt mistään. Tarkistimme osoitteen moneen kertaan ja kiersimme katua ja lähikortteleita tuloksetta. Hermot alkoivat kiristyä painolasti selässä ja hiki otsalla. Kun hotellia ei kertakaikkiaan etsinnöistä huolimatta löytynyt, soitimme sen numeroon. Selvisi, että olimme käyneet hotellin sisäpihalla useaan kertaan. Hotellin nimeä ei vain ollut laitettu mihinkään. Edes paikalla ollut talon työntekijä ei ollut tiennyt, että kiinteistössä sijaitsi sen niminen hotelli. Paikan omistaja sanoi tulevansa parin minuutin kuluttua alas ottamaan meidät vastaan. Hän saapui 20 minuutin kuluttua. Kun kysyin, miksei hotellin nimeä lue missään, oli vastaus (käsiä levitellen): ''This is Rome, not Las Vegas''. Jaaha. Okei. No, saattaisi silti helpottaa himpun verran hotelliin saapuvia asiakkaita, jos hotellin nimi lukisi jossakin. Perille kuitenkin päästiin, ja päästiin viettämään myös ensimmäistä kokonaista päivää Roomassa. (Hotelli paljastui käytännöiltään muutenkin täysin kelvottomaksi - nimi oli enne. :D)

Päivän ohjelmaan kuului ensimmäiseksi puistossa hengailua. Suunnistimme Villa Borgeseen, suureen keskeisellä paikalla sijaitsevaan puistoon. Villa Borgeseen pääsee, kun kiipeää kuuluisat Espanjalaiset portaat ylös ja kääntyy sen jälkeen vasemmalle. Lyhyen kävelymatkan jälkeen pääsee puistoon, jonka reunalta näköala on mitä huumaavin. Näköalapaikoilta pääsee näkemään Rooman koko sen oranssissa hehkussa. Ainakin minun silmiini Rooma on ylhäältä katseltuna oranssi.


Itse puisto on valtava. Kiersimme vain osan sen suuresta pinta-alasta. Kooltaan iso puisto ei kuitenkaan ollut kauneimpia näkemiäni. Kukka-asetelmia siellä ei ollut, vaan sen sijaan sen kasvillisuus oli nurmikon lisäksi lähinnä puita. Ei siis kovin loistokasta. Kukkien sijasta puisto oli täynnä erilaisia patsaita. Osa paremmin, osa huonommin säilyneitä. Puiston penkit olivat melko heikossa kunnossa, eikä valkoisella mekolla uskaltanut oikein istua mihinkään. Kaikin puolin puistosta jäi sellainen olo, että sillä olisi potentiaalia olla vaikka miten upea. Jostakin syystä se ei kuitenkaan ole tällä hetkellä täydessä loistossaan ja parhaimmillaan, vaan hieman laiminlyöty. 

Siitä huolimatta puistossa oli paljon päivää paistattelevia ihmisiä. Meitä harmitti, että olimme jättäneet hotellille retkipyyhkeen. Puisto olisi ollut ihan täydellinen viettää hellepäivän piknik puiden varjossa. <3


Vietimme puistossa kierrellen pari tuntia, minkä jälkeen suuntasimme kohti kuuluisaa siltaa. Vaikka olen käynyt Roomassa aiemminkin, oli tältä Bernini-fanilta jäänyt näkemättä yksi hänen merkittävistä töistään: Ponte Sant'Angelo (Pyhän enkelin silta). Silta itsessään on rakennettu jo 134. Keskiajalla se oli Tiberin ylittävistä silloista ainoa, jota pitkin pääsi Vatikaaniin ja Pietarinkirkkoon. 1600-luvulla siltaan lisättiin enkeliveistokset, joita Bernini oli tekemässä. Olihan tämä historiaa ja taidetta huokuva silta ihan pakko tällä reissulla nähdä.

Silta oli kaunis. Sen lukuisat ja yksilölliset patsaat tekivät minuun vaikutuksen. Puhummekin, että Pohjoismaissa kaupungin suurena nähtävyytenä olisi yksikin sellainen patsas, jota tämä silta sisälsi runsain määrin. Sillalta oli myös kauniit näkymät toisille silloille. Harmillista on, että Tiber-joen vesi on sinisen sijasta vihertävän ruskeaa.


Ponte Sant'Angelo on vain kivenheiton päässä Pietarinkirkosta. Ne olisivatkin kohteina helppo yhdistää sijaintinsa puolesta. Me olimme kuitenkin suunnitelleet kirkossa vierailun toiselle päivälle, ja lähdimme sillalta kohti hotellia.

Roomassa on muuten ihana kävellä paikasta toiseen. Ihan randomisti voi tulla vastaan todella näyttäviä ja upeita rakennuksia, patsaita ja arkkitehtuuria. Kaupungissa meneekin ihan pyörälle päästään, sillä silmiä hivelevää nähtävää on ihan joka puolella! 


Ensimmäinen päivä Roomassa kului nopeasti syöden ja näiden nähtävyyksien äärellä, sekä niiden väliä kävellen. Seuraava päivitys reilistä tulee tällä viikolla, pysykää kuulolla. :)

- Ilona

2 kommenttia:

  1. Oi miten upeita kuvia Italiasta :) En ole itse käynyt tuolla mutta haaveissa on :) Kivaa maanantai iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! :) Voin kyllä suositella Roomaa matkakohteeksi - sieltä löytyy kaikille jotakin. Historiaa, taidetta, arkkitehtuuria, italialaista ruokaa, nähtävyyksiä joka lähtöön, shoppailua... Ja kaiken lisäksi itselleni on molemmista Rooman vierailuista jäänyt tosi lämmin fiilis ihmisistä, vaikka se onkin suurkaupunki. Sinne on välillä myös tosi edullisia lentoja - me lennettiin sieltä Helsinkiin muutamalla kympillä! Toivottavasti Rooma-haaveesi toteutuu. <3 Kivaa iltaa myös sinne! :)

      Poista