tiistai 6. kesäkuuta 2017

Repoveden kansallispuisto/Kouvola

Viikko sitten vietimme ihanaa pidennettyä viikonloppua Kouvolassa. Hengähdyshetki tärkeiden ihmisten seurassa oli tarpeen, vaikka kesäloman alkaminen häämötti jo lähellä. Erityisen ihanaksi viikonlopun teki se, että pääsemme niin harvoin kokoontumaan porukalla. Kolmesta serkuksesta ja sydänystävästä on tullut kuusikko, kun kaikki ovat löytäneet kumppanit itselleen. Ja mikä parasta: sama meininki yhdessä ollessa jatkuu, vaikka kolmesta on tullut kuusi. Se on aika hienoa.

Viikonlopun aikana vierailimme Repoveden kansallispuiston upeissa maisemissa. Kansallispuiston viereen pääsi autolla, mistä matka jatkui jalkapatikalla. Reittimahdollisuuksia oli monenlaisia lyhyestä pitkään. Valitsimme maisemareitin, sillä olimme tulleet kansallispuistoon juuri maisemien ihastelua varten. 

Reitti oli melko helppokulkuista; lenkkareilla pärjäsi mainiosti. Vaelluskengät olisivat olleet minun makuuni ehkä liiankin raskaat. Nousuja, laskuja, polkuja ja portaita sisältävä reitti oli mukava kävellä. Lisäksi, Rovaniemen puiden ja luonnon ollessa vielä kaljuja ja harmaita, tuntui käsittämättömän ihanalta päästä vehreään ympäristöön. Vihreyttä ehtii tulla pitkän talven aikana ikävä.


Repoveden kansallispuiston maisemat hehkuivat suomalaisuutta. Ympärille katsellessaan sai tuntea ylpeyttä kotimaan luonnon kauneudesta. Rauhallisessa ympäristössä luonnon keskellä oli helppo hengittää.

Pieniä sydämen tykytyksiä minulle tosin aiheutti reitin varrella ollut riippusilta. Mennessä pidin tiukasti kaiteista (lue: poikaystävästä) kiinni sitä pitkin kävellessäni, palatessa uskalsin jo kävellä hieman reippaammin. Niin sitä äkkiä tottui kuilun päällä keikkuvaan siltaan. 


Kansallispuiston maisemat huipentuivat jyrkänteelle, josta näkymät järvelle olivat upeat. Olisin voinut jäädä ihastelemaan näkymiä koko päiväksi! Istuskelimme, evästelimme ja nautiskelimme aikamme, kunnes lähdimme karkuun uhkaavilta näyttäviä sadepilviä. 

Haluaisin palata Repoveden kansallispuiston maisemiin vielä toisen kerran, ja kiertää pidemmän reitin. Vahva suositus näiden kansallismaisemien ihasteluun myös kaikille sen lähellä asuville ja matkustaville!

- Ilona

Ps. Interrail on alkanut eilen! Voit seurata matkan kulkua täältä blogista, ja Instagramissa  käyttäjältä @nennenblogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti