perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kafe Himlavalvet/ravintolasuositus Tukholmasta

Viettäessämme Tukholmassa kesäistä päivää, kävimme syömässä ihanassa kahvilassa elämämme parhaat salaatit. Suuntasimme pakoon ison kaupungin vilskettä kauniiseen puistoon nimeltä Observatorielunden. Puisto oli idyllinen: kauniissa, kukkivassa ympäristössä kävelyä lintujen laulun säestämänä. Liikenteen äänet eivät puistoon asti kuuluneet.

Puiston keskeltä löytyi kahvila nimeltä Kafe Himlavalvet. Oranssi rakennus puiston ytimestä oli helppo löytää. Aurinkoisen päivän kunniaksi kahvilan iso terassi oli täyttynyt päivää paistattelevista ruokailijoista. Sisältäkin olisi istumapaikkoja löytynyt, mutta kaunis ilma taisi houkutella kaikki syöjät ulos.

Kahvilan lounasvalikoimaan kuului erilaisia annoksia, lähinnä salaatteja ja erilaisia leipiä. Jälkiruokina paikan juttu näytti olevan vohvelit, mutta myös leivonnaisia oli tarjolla. Myös juomavalikoima oli runsas: aina makuvichyistä olueen.


Tutkailimme kahvilan seinältä ruokalistaa, kun huomasimme tarjoilijan kädessä aivan ihanan näköiset salaatit. Kävi ilmi, että ne olivat juuri sen päivän annos. Tilasimme sellaiset itsellemme sen enempää miettimättä.

Se kannatti. Saimme nimittäin syödä erinomaisen maukkaat salaatit upeassa miljöössä. Nautiskelimme puiston keskellä raikkaista annoksista, jotka pitivät sisällään kylmäsavustettua nautaa, salaattia, uusista perunoista tehtyä perunasalaattia, suolakurkkua, punajuurta ja marinoituja nektariineja. Annoksen päällä oli ohut leipä oliivilevitteellä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ruoka oli mielettömän hyvää. Huokailimme mieheni kanssa vuoron perään kehuja siitä, miten freesiä ja herkullista se oli. Nimesimme molemmat tämän salaatin tähänastisen elämän parhaaksi.Erinomaisen ruoan lisäksi Kafe Himlahavetin viehätykseen kuuluu sen ihana ympäristö ja söpö sisustus. Sekä terassilla että sisällä kahvilassa kaikki oli soman näköistä. Ulkona kukkia, sisällä sieviä yksityiskohtia. Viihtyisää, mutta ei liian pitkälle mietittyä. 

Tämä puiston keskeltä löytyvä ihana kahvila kannattaa pitää mielessä Tukholmassa käydessä. Lounas tai kahvit puiston keskellä ovat mitä parhain tapa rentoutua keskellä Ruotsin pääkaupunkia.

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti