lauantai 3. kesäkuuta 2017

Interrail ja täydellisen rinkan metsästys

Olen aina ollut matkaillessani Leidi Matkalaukku. Vasemmassa kädessä on raahautunut iso vedettävä matkalaukku, oikeassa pieni. Päässä on kiemurrellut ajatus siitä, että olisihan se rinkka kätevä Etelä-Euroopan mukulakivikaduilla. Ei olisi olkavarret kipeinä tärräävän laukun kiskomisesta. Mutta kun rinkka ei vaan ole yhtään minun juttu.

Kun päätimme talvella lähteä tänä kesänä reilaamaan, tiesin heti rinkan oston olevan edessä. Siirtymät vaan ovat niin paljon käytännöllisempiä, kun kannettava lasti on selässä, eikä raahattavana. Kädet jäävät vapaaksi kartan lukemiselle, matkalipuille,  tai muille tärkeille papereille ja esineille. Ei auttanut muu, kuin suunnata ostoksille. Lähtökohtaisesti rinkan hankkimisen hinta kismitti, sillä matkalaukkuja on olemassaan jo ennestään. Hyvää rinkkaa (tai isoa rinkkaa ylipäänsä) ei halvalla saa. Ajattelin kuitenkin, että nyt kun rinkalle ilmeni tarve, ostetaan kerralla rinkka loppuelämän tarpeisiin.

Rovaniemen rinkkavalikoima oli mitätön. Parista mallista ei saa käsitystä siitä, minkälainen rinkka olisi paras juuri minun selälleni. Luulin, että pohjoisen kaupungissa olisi markkinarakoa eräilijöidenkin paljon käyttämille rinkoille, mutta toisin kävi. Onneksi tiedossa oli reissu Ouluun, jossa odotin valikoiman olevan suurempi. Netistä en halunnut alkaa rinkkaa tilaamaan, sillä juuri omaan selkään istuvuus ja mukavuus on tässä hankinnassa kaiken A ja O. Sovittamatta olisi saattanut laittaa rahansa laadukkaaseen, mutta oman selän malliin sopimattomaan rinkkaan.

Suuntasin Oulussa Partioaittaan, missä tiesin rinkkoja olevan myynnissä. Ystävällinen myyjä tuli heti esittelemään minulle heidän runsasta rinkkavalikoimaansa. Rinkka on ostos, jota ei ilman asiakaspalvelua olisi pystynyt tekemään. Päällepäin rinkasta ei osaa sanoa, mikä vastaisi ominaisuuksiltaan ja istuvuudeltaan sopivaa. Kävin sovittamassa ensimmäisen rinkkakierroksen lauantaina, ja toisen sunnuntaina. 

Kokeilin useamman merkin rinkkoja selkääni painojen kanssa. Oli hämmentävää huomata, miten eri tuntuma rinkoissa oli selälle. Kärsivällisen ja ja asiantuntevan myyjän avulla, pitkään ja hartaasti kestäneen sovittamisen jälkeen, ''se oikea'' rinkka löytyi. Valitettavasti se hintavimmasta päästä ollut vaihtoehto tuntui ylivoimaisesti parhaalta. Muiden rinkkojen yläosa painoi ikävästi takaraivoon, painaen päätä alaspäin ja huonontaen ryhtiä. Olisi epämukavaa reissata huonossa asennossa ja siten, ettei katsetta voi nostaa ylös.

Erinomaisen istuvuuden löysin Fjällräveniltä. Kajka-mallinen 65 litran rinkka tuntui selässä luontevalta, eikä painanut mistään. Tuntuma oli tukeva, ja vyöt tulivat juuri oikealle kohdalle. Myyjän avustamana saimme sopivat säädöt tehtyä jo valmiiksi reissua varten. Musta väri miellytti minua - persoonatonta, mutta tyylikästä. Jos nyt rinkkaa voi missään määrin tyylikkääksi kuvailla. :D Hintaa lystille tuli 379€, eli saa hintansa puolesta luvan palvella ainakin seuraavat 50 vuotta! 


Rinkan pakkaaminen onkin ollut ihan oma lukunsa. Taidan tehdä siitä postauksen reissun jälkeen, niin osaan kertoa tarpeelliset vinkit, sekä ''älä vaan tee näin''-varoitukset. 

Ylihuomenna on lähtö Tukholmaan ja reissu starttaa sieltä. Alkaa jo jännittää ihan tosissaan! 

- Ilona

Ps. Tarkoituksenani on päivittää blogia matkan varrelta, pysykäähän kesän mittaan menossa mukana!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti