tiistai 20. kesäkuuta 2017

Interrail 9 - Vettä, valoja ja musiikkia Zell am Seessä

Zell am See on hellinyt reilaajia upeiden maisemien lisäksi myös upealla taiteella. Järvellä järjestetään sunnuntaisin, tiistaisin ja torstaisin show, jossa on yhdistetty musiikki, vesi ja valo. Kokonaisuus kesti 20 minuuttia, ja piti sisällään klassista musiikkia, jonka tahdissa vesi ja valot tanssivat. 

En ollut aiemmin nähnyt tällä tavalla toteutettua eri taiteenlajien yhdistämistä. Täytyy sanoa, että kokonaisuus oli erittäin onnistunut ja hieno. Esteetikon silmät ja korvat lepäsivät kaiken sen kauneuden äärellä. Valolla ja vedellä saa aikaan ihmeellisiä efektejä. Niiden rytmittäminen musiikkiin teki kokonaisuudesta vielä vaikuttavamman.

Tämän taiteen äärelle saivat kokoontua kaikki ihmiset omista lähtökohdista riippumatta. Tapahtuma on täysin ilmainen. On hienoa, että tällaisia mukavia ja elämyksellisiä kulttuuritapahtumia järjestetään täällä säännöllisesti ihmisten iloksi. 

Kuvat eivät tuo täyttä oikeutta taiteelle, jolle ominaista ovat musiikki ja liike. Pieniä palasia elämyksestä voi kuitenkin kuvien kautta välittää.Tätä on reilaaminen parhaimmillaan. Saapua pieneen kylään, ja huomata sen tarjoavan monenlaisia elämyksiä matkailijoille. Tällaista ei voinut etukäteen suunnitella, vaan se ilahdutti spontaanisti. Toivottavasti tämä Interrail johdattaisi meidät vielä monesti yllättävien ja hienojen hetkien äärelle!

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti