perjantai 16. kesäkuuta 2017

Interrail 7 - Ranskan Colmar kuvina

Mitkä värit, mitä rakennuksia, mitkä maisemat, mikä söpö kaupunki! Colmar oli yksi visuaalisimmista kaupungeista, jossa olen käynyt. Tästä kertakaikkiaan suloisesta paikasta tuli nappailtua puolessatoista päivässä kuva jos toinenkin. Niinpä kerron teille Colmarista kuvien muodossa. 

Mainittakoon kuitenkin sitä ennen, että Colmar suosi meitä olosuhteillaan. Lämpömittari oli 28 asteessa. Kaupunki oli rauhallinen ja ystävällinen. Paikallinen viini oli erinomaista. Pieni ajelu veneellä maksoi meiltä 12€, eikä veneessä ollut muita. Aika pieni hinta 25 minuuttia kestävästä privaattiajelusta. Katujen mielenkiintoisia taloja olisi jaksanut katsella vaikka millä mitalla. Kaupungissa on kuulemma sääntö, että vierekkäisiä taloja ei saa maalata samalla värillä. Jos minä asuisin Colmarissa, haluaisin maalata taloni vaaleanpunaiseksi. Vieressä voisi olla keltainen, ja toisella puolella sininen talo. Oi, mitä haaveita.


Voi, kun osaisi ja pystyisi vangita kuviin kaupungin tunnelman. Näiden kuvien mukana saitte siitä pienen palan. <3

- Ilona

6 kommenttia:

 1. Voi ei miten suloisia kuvia ja niin ihanan kuuloinen ja näköinen paikka, minä haluan tuonne kans! Ranskassa ei ole tullut vielä käytä (tai oikeastaan paljon muuallakaan) eikä esim. Pariisi ole kiinnostanut lainkaan mutta tuollaiset viehättävät pikkukylät ja maaseutu kylläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pieni kaupunki oli kyllä niin hurmaava, että uskallan suositella muillekin. :) Ei muuta kuin reissua suunnittelemaan! ;)

   Poista
 2. Voi miten nättiä! Nuo talot on kyllä supersöpöjä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätkö olekin! <3 Ihastuin Colmarissa eniten juuri noihin värikkäisiin vanhoihin taloihin. Söpöyden huipentumia!

   Poista
 3. Colmar ja muukin Alsace on ohjelmassa kuukauden päästä. Varasimme juuri auton ja päädyimme satsaamaan hieman peruskulkuneuvoa enemmän avoautoon, jolla huristella viinitarhojen lomitse suloisesta pikkukylässä toiseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa aivan täydelliseltä suunnitelmalta! Meilläkin oli haaveena käydä tutustumassa lähellä oleviin viinitarhoihin, mutta Interrailin aikataulun vuoksi emme ehtineet. Maistoimme kuitenkin lähellä olevissa viinitarhoissa tuotettua kuoharia ja valkoviiniä - olivat erinomaisia. Siellä tuntui olevan paljon luomu viinitiloja myös. On varmasti ihan mahtavaa ajella avoautolla kylistä ja viinitarhoista toisiin! Ihanaa reissua teille! :)

   Poista