maanantai 1. toukokuuta 2017

Vappu 2017

Tänään on vappu, toukokuun ensimmäinen päivä. Kevään pitäisi olla jo pitkällä, mutta ikkunasta katsoessani näen takapihalla yli metrin korkuiset lumikinokset. Puut ovat kaljuja paljaineen oksineen, ja sää on harmaa. Ei ihan heti uskoisi tätä päivää kevään juhlapäiväksi. 

Vaikka sää kaikessa harmaassa ja lumisateisessa olemuksessaan ei ole suosinut, vappuni on ollut hauska. Aiemmin vappu ja uusi vuosi ovat olleet minulle vähän turhia juhlia. Niin sanottuja pakkohauskoja päiviä, joille pitäisi olla spektaakkelimaiset suunnitelmat. Nyt iän karttuessa olen kuitenkin löytänyt omat tapani juhlistaa näitäkin juhlia, sillä olenhan ehdottomasti juhlapäivien ystävä. Minulle juhlan tekevät läheisten ihmisten seura, hyvä ruoka ja leppoisa tunnelma. Juuri sellainen myös tämä vappu oli. 

Moni perinne jäi tänä vuonna uupumaan tämän vuoden vapustani. En kaivanut ylioppilaslakkia esiin yläkaapista, enkä ostanut ilmapalloja ja serpentiiniä. Nakkeja ja tippaleipää en myöskään syönyt. Muut olivat ihan tietoisia valintoja, mutta ilmapallot ja serpentiini yksinkertaisesti unohtuivat kauppareissulla. Kaupassa muistin sen sijaan, että haluan juhlapöytään värikkään kukkakimpun. No, ainoa ei-kuihtunut tai ei-näivettyneen näköinen kukkakimppu oli valkoiset neilikat. Nyt kävi siis niin, että vappuiseksi tarkoitettu ruokapöytä oli kovin hillityn värinen. :D

Tässäpä vapunvieton tunnelmaa kuvina kahdelta päivältä. Kuten huomata saattaa, ne  liittyvät (yllättäen) ruokaan. Vapun tapaamiset läheisten ihmisten kanssa kun nautiskeltiin hyvän ruoan äärellä.


Vappuaattona laitoimme ruokaa ja herkuttelimme ystäväni kanssa. Poropiirakka, munkit sekä savulohitäytteiset ruisnapit ja kurkut toimivat erittäin hyvin alkuillan syötävinä. Kurkku oli muuten erinomainen ruisnapin korvaaja. Maku oli erittäin raikas ja kevyt. Ainakin lohitäytteen kaverina se toimi hyvin. Kannattaa kokeilla ainakin vaihtoehtona perinteisten ruisnappien rinnalle! Tämä on helppo tapa tehdä naposteltavista gluteenittomia. 

Vapun virallisena ohjelmanumerona toimi Seitakuoron työväenlaulukonsertti Korundissa. Konsertti oli myyty loppuun, ja usean sadan henkilön yleisö yhdistettynä taidokkaaseen  ja upeaan kuorolaulantaan teki konsertista erittäin onnistuneen. Myös vapputunnelman nostamiseen tämä konsertti oli onnen omiaan. 

Tänään vappupäivänä olen kokoontunut perheen kanssa äitini loihtiman vappupöydän ääreen nostamaan maljat ja herkuttelemaan. Kyllä oman äidin ruoka maistuu aina parhaalta. Lisäksi, toisin kuin oman kotini vappupöydästä, tästä pöydästä eivät värit loistaneet poissaolollaan! Ihana, keväinen kattaus oli silmänruokaa itsessään. Tämä esteetikko söi jo silmillään.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä vappu on ollut ihana. Hauskaa vappupäivän iltaa kaikille, ja iloa toukokuuhun!

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti