sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Ravintola Kuksa Rukalla

Kävin viime kuun lopulla ystäväni kanssa ihanan reissun Rukalla. Tarkoitus oli viettää keväistä viikonloppua tunturimaisemissa, mutta kevättä emme saaneet huhtikuun viimeisenä päivinä kokea. Lunta satoi läpi viikonlopun, eikä aurinko edes pilkistänyt pilvien välistä. Se ei meitä kuitenkaan lannistanut, vaan nautimme siitä huolimatta viikonloppureissustamme täysin siemauksin. Tosin aika paljon vähemmällä ulkoilulla, kuin oli tarkoitus. (Okei, ehkä valitimme säästä aika paljon, mutta siitä huolimatta yleisfiilis oli positiivinen. :D)

Reissumme sisälsi paljon ruoasta nautiskelua. Ensimmäisenä iltana kävimme syömässä hyväksi havaitussa Coloradossa, josta tiesimme molemmat pitävämme. Lauantai-iltana päätimme kokeilla meille molemmille uutta Ravintola Kuksaa. Teimme varauksen päivällä, ja saavuimme ravintolaan alkuillasta. 


Lauantain alkuilta oli Kuksassa rauhallinen. Pöytävaraukselle ainakaan sinä viikonloppuna ei olisi ollut tarvetta. Ihmettelimme hieman väkikatoa, mutta pienen pohdinnan jälkeen tulimme siihen tulokseen, että Spring Breakiin saapunut väki ei välttämättä ole tullut syömään paremmissa ravintoloissa. Me Spring Breakiin ei-tulleet, muuten vain Rukalla viikonloppua viettämässä olleet leidit, saimme siis olla kaikessa rauhassa. Ja sehän sopi meille vallan mainiosti.

Ravintola Kuksan sisustus oli mukavalla tavalla tunturiin sopiva teemaltaan. Porokuviot toistuivat logossa, serveteissä ja lampuissa. Paikka oli siisti ja viihtyisä. Kuksa mainostaa tarjoavansa aitoa kuusamolaista villiruokaa, joka valmistetaan puhtaista ja paikallisista raaka-aineista. Paikallisuus ja puhtaus ovat minulle tärkeitä arvoja ruoassa, joten minuun tällainen lähtökohta vetoaa. Listalla oli paljon hyviä vaihtoehtoja, joista valita sekä pääruoka että alkuruoka. Alkuruoaksi minulle valikoituivat blinit porotäytteellä. Blinit lisukkeineen olivat erittäin onnistuneet. Nautiskelin täysin siemauksin jokaisesta suupalasta. Blineistä maistoi, että ne oli paistettu juuri ennen pöytään tuomista. Näitä olisi voinut syödä mahan täydeltä!

Pääruoaksi valitsin lohta, jonka lisukkeina oli valkoviinikastike, juurespyree sekä punajuurta. Kokonaisuus oli onnistunut. Kala itsessään olisi ollut hieman mautonta, mutta lisukkeet tekivät annoksesta hyvän. Juurespyree ja valkoviinikastike veivät kielen mennessään! Mielettömän ihanat lisukkeet pelastivat tämän annoksen. Miten usein käykin niin, että ravintolassa tilattu kala on vain miedosti suolattua ja maultaan vaisua. Rohkeutta vaan ravintoloiden kokeille maustaa kalaa enemmän! :)


Kokonaisuudessaan Ravintola Kuksasta jäi positiivinen mielikuva. Voisin seuraavan kerran Rukalla käydessäni syödä siellä uudestaan.

Leppoisaa sunnuntai-iltaa kaikille!

- llona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti