maanantai 22. toukokuuta 2017

Rakkaudesta Marimekkoon: Kristinna-paita

Marimekon postaussarja saa tänään jatkoa kesäisissä tunnelmissa. Auringon alkaessa vihdoin hieman lämmittää pohjoisen koleaa kevättä, on mukava palata viime syysloman tunnelmiin Roomassa, kesäistä tyyliä muistellen. (Postaussarja Roomasta löytyy täältä.) Haluan tehdä tämän jutun nyt kesän kynnyksellä, sillä tämä asu on niin kesää. 

Mainittakoon tämänkin jutun alussa, että Marimekko on suurin vaatekaappini vallannut yksittäinen vaatemerkki. Arvostan sen suomalaisuutta, arvoja, sekä ajattomia printtejä, leikkauksia ja materiaaleja. Marimekko on mielestäni suomalaisen designin riemuvoitto!

Marimekon Kristinna-paita tuo printillään ja väreillään kevättä ja kesää asuun. Värit ovat suorastaan hekumalliset; oranssin, vaaleanpunaisen, keltaisen ja valkoisen yhdistelmä muodostavat herkullisen kokonaisuuden. Värit sointuvat yhteen ja ovat balanssissa keskenään. Paita on samaan aikaan räväkkä, mutta herkkä.  Niin täydellistä Marimekkoa. Persoonallinen, mutta silti helposti yhdistettävissä monenlaisiin asukokonaisuuksiin.

Paita Marimekon Kristinna, hame & laukku River Island.
Roomassa yhdistin Kristinna-paitaan River Islandin herkän vaaleanroosan hameen, jonka olen tilannut pari vuotta sitten netistä. River Islandilla on muuten todella toimiva nettikauppa; oikeat tuotteet ovat aina saapuneet kotiin, ja koot vastaavat todellisuutta.

Midi-mittainen hame on minulle suosikkipituus hameessa - helma ei laahusta maassa, mutta on silti pitkä. Vaalea väri ja halkiot tekevät tästä hameesta kivan kesäisen. Kuvassa mekon materiaali ei kunnolla näy, mutta luonnossa se kimaltaa hennosti.

Kristinna-paidassa oli helppo hymyillä Rooman Espanjalaisilla portailla ja kuuluisilla suihkulähteillä. Matkalla vaatteilla on erityisen suuri merkitys omaan oloon - epämukava, huonosti istuva tai sääolosuhteisiin sopimaton vaate voi pilata päivän. Olen tänään pohtinut mukaan otettavia vaatteita parin viikon päästä koittavaa Interrail-matkaa varten, ja tämä paita on ehdottomasti lähdössä mukaan. Mukavuus, materiaali (100% puuvilla) sekä lempparikuosi tekevät tästä paidasta korvaamattoman.



Mie <3 Marimekko.

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! Iloa ja kevätfiilistä!

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti