torstai 11. toukokuuta 2017

Blogi täyttää vuoden!

Tänään on se päivä, kun viimeistelin blogini ensimmäisen kirjoituksen tasan vuosi sitten. Tosin, yleisölle blogi on ollut nähtävissä vasta syksystä 2016 alkaen. Pidin blogin useamman kuukauden ajan vain itselläni harkiten, tulenko julkaisemaan mitään koskaan muiden nähtäväksi. Lähipiirini rohkaisemana tämä arkajalka Nipsu lopulta uskaltautui tekemään blogista julkisen. En siis oikein tiedä, ovatko synttärit oikeastaan vasta tänään vai syksyllä. Koska oma prosessini blogin kanssa alkoi vuosi sitten, pidän tätä päivää enemmän oikeana syntymäpäivänä.

Blogin ensimmäinen vuosi on ollut minulle antoisa. Aloin kirjoittaa alun perin blogia siksi, että halusin kokeilla sitä uutena itseilmaisun keinona. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta sekä ollut siinä ihan kelvollinen. (Näin suomalaisittain kun ei voi itseään kelvollisesta paremmaksi kutsua - vaikka joskus syytä olisikin.) Kirjoittamisen lisäksi olen harrastanut ikäni taiteen eri muotoja ilmaisten niillä itseäni. Myös valokuvaaminen etenkin reissuilla kuuluu intohimoihini. Blogin kirjoittaminen alkoi siis kokonaisuudessaan kiinnostaa, sillä siinä pystyy yhdistämään monta itseä kiinnostavaa elemettiä.


On ollut ihana huomata, että matkakertomusten, reseptien ja muiden tekstien kirjoittaminen on ollut minulle voimaannuttavaa. Kirjoitushetket ovat tuoneet tarvittavan hengähdyksen arjen töihin, sekä tuoneet iloa iltoihin ja viikonloppuihin.  Itseä kiinnostavista (usein keveistä) asioista kirjoittaminen on ollut erinomaista vastapainoa hektiseen työelämään. Harrastuksena bloggaaminen on siis minulle mitä loistavin. 

Blogi on myös paikka purkaa inspiraatiota, jäsennellä asioita (esimerkiksi matkoista) sekä jättää muistijälkiä itselle tärkeistä asioista. Parhaimmillaan jokin itselle tärkeä asia tuottaa informaatiota tai on muuten vain iloksi myös jollekin lukijalle. On ilahduttavaa, jos omat tekstit ovat jollekin hyödyksi. Siksi matkavinkit ja reseptit ovatkin suosikkijuttujani kirjoittaa. 

Siinä olivatkin oikeastaan syyt, miksi haluan jatkaa blogin kirjoittamista. Se antaa minulle paljon enemmän, kuin ottaa. On ollut ihana huomata, että en kuitenkaan kirjoita blogia vain itselleni - kävijämäärät ovat kasvaneet tasaisen mukavasti sen jälkeen, kun olen syksyllä laittanut blogin asetukset julkisiksi. Erityisesti olen ollut kiitollinen välillä kommenttiboksiin tulleet kommentit - ne todella lämmittävät sydäntä. <3


Tuleva vuosi blogin suhteen näyttää osittain samalta, osittain eriltä kuin tämä vuosi. Ensi kesän kuukauden mittainen Interrail tulee olemaan postauksissa pääroolissa kesällä. Kyseessä on täysin erilainen matka kuin koskaan aiemmin. Luulenpa siis, että juttua tulee riittämään. Ruoka- ja reseptijuttuja blogissa tullaan ehdottomasti näkemään myös tulevaisuudessa - ovathan ne erittäin lähellä sydäntäni. Pääpaino pysyy siis tämän vuoden tapaan matkailussa ja ruoassa. Lisäksi tämän vuoden tapaan blogissa tullaan ihastelemaan Marimekkoa ja suomalaista designia, hehkuttamaan kauniiden maisemien silmäähivelevää siluettia ja rakastumaan puisiin suomalaisiin korviksiin. Myös vasta tapahtunut iloinen asia elämässäni saattaa kirvoittaa blogiini uudenlaisen teeman, jota en ole aiemmin käsitellyt. :)

Otan mielelläni vastaan myös toiveita siitä, minkälaisia postauksia olisi mukava lukea blogistani!

Lopuksi vielä, hyvää ensimmäistä synttäripäivää omalle pienelle blogilleni! 

- Ilona


2 kommenttia:

  1. Sulla on ihanan raikas blogi, keep going!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten ihana kuulla! Suurkiitos! :) Ihanaa kevättä sinulle!

      Poista