maanantai 17. huhtikuuta 2017

Nopea ja helppo katkarapupasta

Liian usein töistä kotiin tullessa nälkä on ehtinyt kasvaa suureksi. Ajatuskin pitkällisestä ruoanlaitosta saa vatsan kurnimaan yhä vaativammin. Tällaisten päivien varalle on hyvä löytyä takataskusta nopeita ruokia, jotka valmistaa kymmenessä minuutissa. Tässäpä yksi sellainen.

Tuorepasta on ihanaa - se on yksi heikkouksistani. Välillä minuun on iskenyt kummallinen katkarapuhimo, ja näissä himoissani olen kehitellyt reseptin katkarapupastalle. Olen tehnyt tätä useampaan kertaan kiireisinä päivinä, se on maistunut aina herkulliselta. Uskallan siis jakaa tämän muidenkin kiireisten päivien pelastajaksi.

Tämä annos on mitoitettu vain yhdelle hengelle. Jos ruokailijoita on kaksi, tuplaa ainesten määrä ja valmista pasta muuten samaan tapaan. Koska katkaravut ovat kevyt raaka-aine, on niitä tässä runsaasti. 

Olen merkinnyt ainesosiin, mitä ainakin omasta lähikaupastani K-Supermarketista sai luomuna. 


Tarvitset:

Oliiviöljyä (luomu)
1 valkosipulinkynsi (luomu)
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl ruokakermaa (luomu)
pari oksaa korianteria
3 rkl sitruunasta puristettua mehua (luomu)
170 g katkarapuja (esim. Apetit kylmäkaapista. Jos käytät pakastettuja, huomioi sulatus.)
Himalajan ruususuolaa


n. 150 g täysjyvä tuorepastaa 


Tee näin:

1. Keitä tuorepasta ohjeen mukaan. (Yleensä keitetään n. 2-3 min.) Valmista pastan kiehuessa katkarapukastike. 

2. Lorauta pannulle reilusti oliiviöljyä.

3. Kuullota murskattu valkosipuli pannulla.

4. Lisää pannulla tomaattipyree, ruokakerma ja sitruunasta puristettu mehu. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna. 

5. Laita kastikkeeseen katkaravut, silputut korianterit ja ripaus ruususuolaa. Tarkista maku, ja laita suolaa lisää tarvittaessa. Anna katkarapujen olla pannulla vain se hetki, että ne kuumenevat - älä kypsennä.

6. Kokoa annos ja nautiskele. :)


- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti