tiistai 18. huhtikuuta 2017

Kysymyksiä Interrailistä

Voi tätä kärsimättömän odotuksen ja innostuksen määrää! Tämä asia on ollut tiedossa jo pitkään, mutta se on vasta viime päivinä alkanut tuntua todelliselta. Pääsemme ensi kesänä toteuttamaan yhden pitkäaikaisista haaveistamme: lähdemme kuukauden pituiselle Interrailille. Tänä vuonna ajattelimme, että nyt on aika lähteä tekemään pidempi erilainen reissu, kun siihen on mahdollisuus. Myöhemmin samanlaista tilannetta lähtemiseen ei välttämättä syystä tai toisesta tarjoudu. Tartuimme siis hetkeen, ja päätimme lähteä näkemään Eurooppaa uudella tavalla.


Matka tulee ajoittumaan kesäkuulle, jolloin vältämme kaikista ruuhkaisimmat lomakuukaudet. Tarkoituksena on tehdä aikuisen pariskunnan Interrail-matka - emme siis lähde summanmutikassa reput selässä harhailemaan ympäri Eurooppaa. Sen sijaan aiomme suunnitella matkallemme tarkan reitin jo etukäteen, ja varata osan majoituksista ennen matkalle lähtemistä. Aikeissa on majoittua pääosin hotelleissa tai siisteissä Bed & Breakfast-paikoissa. Myöskään Airbnb ei ole poissuljettu vaihtoehto. 

Monelle voi olla vapauttavaa ja hauskaa lähteä reppureissaamaan vailla tietoa päämäärästä tai majapaikasta, mutta minun mentaliteetilleni sellainen matkanteko ei sovi. Tälle suunnittelijalle ja huolehtijalle on ihan tarpeeksi seikkailua jo siinä, että nähdään lukuisia mahtavia uusia maisemia matkan aikana, löydetään oikea juna oikeaan aikaan, ja päästään iltaisin perille etukäteen varattuun yöpaikkaan. Oman elämänsä Nipsun Interrail siis. 

Meidän Interrail-liput ovat voimassa kuukauden, ja niillä saa matkustaa 15 päivänä. Aiomme viipyä useammassakin paikassa pidemmän aikaa, joten meillä ei ollut tarvetta sellaiselle lipulle, jolla saisi matkustaa jokaisena päivänä. Näin säästimme myös pitkän pennin lippujen hinnassa. Valitsimme liput 1. luokasta, sillä ajattelimme sen lisäävän mahdollisesti matkaamisen mukavuutta.

Tulevan reitin maat alkavat olla jo selvillä, mutta paikkakunnat ovat vielä auki. Karkeasti maittain reitti tulee kulkemaan näin: Ruotsi (Tukholma) Tanska - Saksa - Itävalta - Italia - Ranska - Englanti (Lontoo). Mitään ei ole vielä kiveen kirjoitettu, eli reitti saattaa muuttaa vielä muotoaan. Täytyy vain muistaa, että kuukaudessa ei ehdi nähdä kaikkea. Matkustustahti olisi tarkoitus pitää aisoissa, ja oleilla joissakin paikoissa myös pidempään. Loman kun kuuluisi myös rentouttaa. Ainakin se on oletusarvo, joka lomaan yleensä liitetään. Itsekin toivoisin lomalta rentouttavaa vaikutusta. Kiireen tuntua tulisi välttää lomalla, sillä sitä on arjessa jo talven aikana riittämiin. Eri kohteita katsellessa vain tulee sellainen ''kaikki mulle heti nyt'' -efekti, jota hillitsemme tarpeen mukaan toinen toisissamme. Nyt päästään tämän postauksen tärkeimpään kohtaan. Haluaisimme kysyä aiemmin reilaamassa olleilta muutaman kysymyksen. Olisimme hyvin kiitollisia, jos joku löytäisi aikaa vastata meitä askarruttaviin asioihin. :)

 • Kuinka ajoissa paikkaliput kannattaa varata juniin, joihin varaus vaaditaan? Mistä varaus kannattaa tehdä? 
 • Onko sinulla tiedossa junalla kuljettavaa maisemareittiä, joka kannattaisi ehdottomasti nähdä? Hakusessa ovat henkeäsalpaavat maisemat junasta käsin nähtynä.
 • Käytitkö matkan aikana majoituksen etsimiseen jotakin sovellusta? Miten löysit sopivan paikan majoittua, jos et ollut varannut sitä Suomesta käsin?
 • Hyödyllisiä sovelluksia reilaajalle? Rail Planner löytyy jo. 
 • Miten toimivat Keski- ja Etelä-Euroopan junien vessat? :D (Tämä mietityttää bakteerikammoista hygieenikkoa ehkä oikeasti eniten...)
 • Muita viiden tähden vinkkejä ensimmäistä kertaa reilaamaan lähtijöille? Kaikki  tieto otetaan ilolla vastaan. Saa linkata myös aiheeseen liittyviä blogeja. 


Tässä oli teksti tulevasta matkasta tältä erää. Lisää postauksia aiheen tiimoilta on odotettavissa myöhemmin. 

Mukavaa alkanutta viikkoa!

- Ilona

3 kommenttia:

 1. En muista missä maassa oli semmosia junia mihin ei tuolla reililipulla pääse.. Kannattaa varmistaa onko semmosia vielä :) en muista mitään junien vessoista joten ei ne kovin kamalia voineet olla! Varattiin aina majoitus vasta edellisestä paikasta, ihan perus hakukoneiden avulla. Toimi ihan hyvin, mutta oltiin liikkeellä keväällä. MUKAVAA REISSUA 😊 t.Merja

  Ps.Kiva blogi 😊

  VastaaPoista
 2. En muista missä maassa oli semmosia junia mihin ei tuolla reililipulla pääse.. Kannattaa varmistaa onko semmosia vielä :) en muista mitään junien vessoista joten ei ne kovin kamalia voineet olla! Varattiin aina majoitus vasta edellisestä paikasta, ihan perus hakukoneiden avulla. Toimi ihan hyvin, mutta oltiin liikkeellä keväällä. MUKAVAA REISSUA 😊 t.Merja

  Ps.Kiva blogi 😊

  VastaaPoista
 3. Kiitos hurjasti kommentista ja vinkeistä! :) Jostakin muualtakin olen kuullut, että junien kanssa pitää olla tarkkana. Täytyy varmistaa oikea juna, ettei tule vahingossa hypättyä sellaisen kyytiin, johon lippu ei käy. Hyvä kuulla, että majoituksien löytäminen matkan aikana oli helppoa, eikä vaatinut sen kummempia taikatemppuja. Vessoja koskeva tieto tyynnytti mieltäni, kiitos siitä! :D Ja kiva kuulla mukavaa palautetta myös blogista. Kiitos vielä paljon! Ihanaa kevättä ja tulevaa kesää sinulle! :)

  VastaaPoista