perjantai 10. maaliskuuta 2017

Rakkaudesta Marimekkoon - Tasaraita

Hankin jokunen aika sitten Marimekon Tasaraita-paidan mustavalkoisena. Tasaraita on suunniteltu jo alkujaankin symboloimaan tasa-arvoa. Tasa-arvo on minulle niin tinkimätön arvo, että haluan kantaa sitä edustavan paidan juuri mustavalkoisena - kuten ajatusmaailmanikin tasa-arvosta on. 

Valitsin paidan Ilma-mallisena. Siinä on 3/4-pituiset hihat sekä venekaula-aukko, mitkä tekee mallista istuvan ja kauniin. Se sopi minulle paremmin malliltaan, kuin perusmalli. On hienoa, että klassikkopaitaa uudistetaan välillä erilaisiin malleihin. Olen niin rakastunut tähän malliin ja paitaan, että tekisi mieli hankkia samanlainen toisen värisenäkin. Sama ilmiö on toistunut aika monen muunkin Marimekon tuotteen kanssa. Laatu ja istuvuus kun ovat täysiä kymppejä.

Useilla tulee Marimekon raitapaidoista heti mielikuva siitä, että niitä voi käyttää vain housujen kanssa. Tämäkin paita on tosi kiva mustien farkkujen kanssa, mutta se sopii hyvin myös hameen kaveriksi. Yhdistin tämän mustavalkoisen paidan midi-pituiseen mustaan hameeseen, jonka hankin Roomasta White Mood-nimisestä putiikista. (Se oli muuten yksi maailman ihanimpia putiikkeja - kauniita vaatteita, yksi kappale kutakin. Olisin voinut tyhjentää koko paikan, jos kukkaro olisi ollut paksumpi.) Rikon siis nyt tämän ennakkokäsityksen siitä, että Tasaraita-paidat sopisivat vain housujen pariksi. Paita on paljon monikäyttöisempi, kun sen voi yhdistää myös hameisiin. Vai mitä mieltä olette? :)

Paita Marimekko Ilma-paita, hame King Kong.

Jos paikkakunnaltasi ei löydy Marimekon myymälää, voi paitoja tilata kätevästi myös verkosta. Mielestäni Tasaraita-paidoissa koot ovat sellaiset, jotka vastaavat omaa tavallista kokoa. 

Minulla on ollut tämä asu päälläni useana päivänä. Yhtenä niistä päivistä 10-vuotias lapsi tokaisi minulle, että sopisin hyvin Pikku Kakkosen juontajaksi. Tiedustelin miksi, ja vastauksena olivat vaatteeni. Kyllä meinasi alkaa pikkusen naurattaa; tällä asulla kun en millään tavalla hakenut Pikku kakkosen juontaja-lookkia. (Harva tuskin sitä mielikuvaa asuillaan hakee.) Sitä kun luulee kulkevansa tyylikkäänä, ja mielikuva muilla voi olla aika toisenlainen... :'D

Tässä vielä mustavalkoisen teeman kunniaksi muutama mustavalkoinen kuva. Ihanaa viikonloppua kaikille!


- Ilona

2 kommenttia:

  1. Toi kyllä toimii! Sopii super hyvin tuo marimekko paita+hame yhdistelmä. Pakko investoida tuo myös itselleni����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! Tosi mukava kuulla. Marimekon raitapaita on kyllä kestävä ja monikäyttöinen hankinta. Suosittelen lämpimästi! :)

      Poista