lauantai 25. maaliskuuta 2017

Rakkaudesta Marimekkoon - Beata, päivän pelastus

Tämä mekko on yksi kaikkien aikojen suosikkivaatekappaleistani. Muistan sen hetken Marimekon sovituskopissa, kun laitoin tämän mekon päälleni. Olo oli semmoinen, että ei voi olla totta. Miellyttävä materiaali, täydellinen istuvuus ja kaiken lisäksi maailman mukavin päällä. Ei ihme, että mekosta on muodostunut luottovaate tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Mekon nimi on Beata, ja sen kuosina on mustavalkoinen Papajo. Materiaalina on puuvilla. Mekon matsku ei kuitenkaan tunnu perinteiseltä puuvillalta, sillä pinta on sileä ja kangas ohut. Puuvillan plussana on se, että se hengittää eikä sähköisty talvellakaan. Sileästä olemuksesta johtuen materiaali kuitenkin tuntuu päällä ihanalla tavalla hienostuneelta, eikä arkiselta kalskahtavalta peruspuuvillalta. 


Mekkoon kuuluu solmittava irtovyö, joka tuo suoralinjaiseen mekkoon ryhdikkyyttä. Mukava lisä ovat myös taskut. Tässä mekossa vaan on niin kaikki kohdallaan! Jopa mekon pituus, jonka kohdalla minulla monesti tökkää. Pidän eniten yli polven ylittävistä helman pituuksista. Maksi ja midi ovat minun juttujani. Beata on juuri ihanan pituinen arkikäyttöön - se yltää hiukan polven yli. Se on käytännöllinen pituus käyttövaatteelle. 

Yhdistän usein tähän mekkoon suomalaisen YO ZEN-merkin Totem Wolf-korvikset. Niiden valkoinen väri ja graafinen muoto puhuvat samaa muotokieltä kuin Marimekon kuosi ja malli.  Nämä korvikset ovat muutenkin minulla tosi kovalla käytöllä -  ne sopivat älyttömän hyvin moneen asuun. 


Beata-mekossa kivana yksityiskohtana ovat myös metalliset napit. Napit ovat muotoilultaan oikeasti kätevän malliset. Nappien rivistö on kerrankin helppo ja nopsa napittaa. 

Beata on minulle vaatekappale, jonka puen aina mielelläni päälleni. Usein ihan valitsemalla valitsen sen vaatekaapista päivän asuksi, mutta se on myös monen ''ei ole mitään päälle pantavaa'' -päivän pelastus. ''Sukkikset jalkaan ja Beata päälle'' -ajattelu on pelastanut niin monen kiireisen työaamun, kaupungille lähdön, leffakäynnin tai ravintolaillallisen. Haluaisinkin vaatekaappini pohjautuvat tällaisiin monikäyttöisiin, ajattomiin ja laadukkaisiin luottovaatteisiin, jotka kestävät aikaa, kulutusta ja ovat iloksi omalle silmälle. Olen myös valmis maksamaan suomalaisesta designista sekä laadusta. Kun vaatteen osto on harkittu,  käyttöikä on pitkä (ja sitä ostaessa on myös tukenut suomalaista työtä), ei hinta tunnu enää niin pahalta. Pitkäikäisen vaatteen (vaikka hintavampi olisikin) käyttökertojen hinta voi olla jopa pienempi, kuin alennuksesta ostetun keinokuitutekeleen, jota käyttää sen kerran tai kaksi. 

Pienen tutkailun jälkeen löysin Beata-mekon Stockmannin sivuilta, mutta ainakin tällä hetkellä se näytti olevan loppu. Saman tyyppistä mekkomallia on näkynyt Marimekon myymälöissä myös toisenlaisilla kuoseilla. 

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

- IlonaEi kommentteja:

Lähetä kommentti