keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Arctic Light Hotel ja taivaallinen aamiainen

Hiihtoloman viimeisenä lauantaina toteutin ystäväni Tiinan kanssa molempien pitkäaikaisen haaveen. Rovaniemen ytimessä sijaitsee paljon kehuja saanut Arctic Light Hotel. Majoituksen lisäksi myös hotellin aamiainen on kerännyt arvostusta. Halusimme viettää oikean hemmotteluaamupäivän, ja varasimme itsellemme pöydän aamiaiselle. (Pöytävaraus on suositeltavaa tehdä, mikäli ei yövy hotellissa.) Aamiaisen on suunnitellut Sara La Fountain.

Aamiainen on viikonloppuisin klo 8.00-11.00. Olimme varanneet pöydän klo 9.30. Ajattelimme, että laadukkaassa hotellissa eivät tarjottavat lopu kesken, vaikkei sinne aamutuimaan rynnistäisi. Aamiaisella on hintaa 24 €. 

Arctic Light Hotellin aamiainen oli TODELLA hintansa arvoinen! Huh, enpä ole koskaan aiemmin yhtä ihanalle aamiaiselle päässyt! Jo aamiaissaliin sisälle astuessaan näkymää söi silmillään. Siellä odotti kaunein esillepano, mitä olen nähnyt. Esteetikon silmää hiveli visuaalisesti viimeisen päälle toteutettu kattaus. Ensin piti syödä hetki silmillään, ennen kuin kykeni aloittaa syötävien valikoimisen. Iittalan ja Marimekon musta-valkoisten astioiden vastapainona väriä toivat tarjottavat. Tarjottavia oli laitettu paljon valmiiksi pieniin kuppeihin ja laseihin. Valikoimassa oli niin paljon kaikkea pientä, ihanaa, söpöä ja terveellistä, että pää meni pyörryksiin.


Ennen kuin aloitin syötävien valikoinnin, kysyin ruokien tarkempaa sisältöä allergioideni takia. Kun listalla ovat lime, kiivi, tuore ananas ja passionhedelmä, ei allergisoivaa elementtiä voi aina itse erottaa paljaalla silmällä. Ilokseni keittiöltä tultiin näyttämään minulle, mitä en ehdottomasti saa syödä. Ihanaa, kun asiantuntemus näkyi, eikä tarvinnut maistella eri makuja jännityksellä. Pahin vastaus allergisoivista aineista kysyttäessä on: ''Ei siinä pitäisi olla''. Pelkkä ''pitäisi'' ei todellakaan riitä. Laadukkaan paikan merkki on se, että vastaus tulee varmalta pohjalta. Minua ilahdutti myös se, että allergiat eivät rajanneet liikaa vaihtoehtoja pois. Sain maistella laajan valikoiman eri makuja niistä huolimatta.


Tarjottavista minua viehättivät eniten erilaiset tuorepuurot, luonnonjogurtit mysleineen, virkistävät juomashotit (esim. porkkana-inkivääri), marjamaljat, poro- ja lohilevitteet sekä vihreä pesto tuoreen leivän päällä, savulohi, juustovalikoima sekä erinomainen omeletti. Juomapuolella löytyi ihania makuvesiä, joissa kylmälle vedelle makua antoivat tuoreet hedelmät ja marjat. Kaikki maut olivat niin viimeisteltyjä ja sopusoinnussa keskenään, että makuelämys oli suorastaan kaunis. Voi sitä ihastelun ja syvien huokauksien määrää, kun lautaselle kerättyjä herkkuja pääsi maistelemaan! 


Aamiaishetki oli täydellinen. Kaunista, herkullista ja ihanaa aamiaista rakkaan ystävän seurassa. Kun aamiaisen visuaalinen ilmekin hipoo täydellisyyttä, on nautinto taattu. 

Itse pidin erityisesti siitä, että aamiaisella tarjoiltiin persoonallisia pieniä suupaloja. Oli ihana saada maistella kaikenlaisia erilaisia makupaloja. Jos tätä lukee joku perinteisten nakkien ja pekonin ystävä, niin ei huolta: myös niitä löytyi tältä aamiaiselta. Tämän kaiken muun rinnalla ne tuntuivat vain itselleni kovin turhilta.

Jälkiruokina aamiaisella tarjottiin raakakakkua, aamiaismuffineja ja suklaakakkua. Hyvältähän ne maistuivat, mutta tälle sokerihiirelle ja herkkusuulle ne eivät korvanneet oikeita herkkuja. Terveellisyyttä painottavalle aamiaiselle ne olivat kuitenkin sopiva lopetus.

Sanat eivät meinaa riittää kuvaamaan tätä upeaa aamiaiskokemusta. Tunnen jopa pientä ylpeyttä siitä, että kotikaupungistani Rovaniemeltä löytyy näin mahtava aamiainen. Aika monessa maailman kolkassa on erilaisia aamiaisia tullut syötyä, joten vertailupintaa löytyy. Tuntuu hassulta, että jotkut hotelliketjut perivät kovin tavanomaisesta ja suorastaan köykäisestä aamiaisesta saman hinnan, kuin tällainen yksilöllinen ja laadukas paikka. 

Suosittelen erittäin lämpimästä Arctic Light Hotellin aamiaista Rovaniemellä vieraileville, mutta myös paikallisille! Saan ensi viikon lopulla luokseni kauan odotetun vieraan, ja aion viedä hänet maistelemaan näitä ihanuuksia. Pääsen siis näiden valloittavien makujen äärelle pian uudestaan. <3

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti