lauantai 25. helmikuuta 2017

Testissä K-Ruoka -lehden halloumi-kasvispihvit

Tämä ruokapostaus poikkeaa tavallisesti kirjoittamistani siten, etten ole kehitellyt sitä varten itse reseptiä. Sen sijaan testaan K-Ruoka -lehdessä  (1/2017) olleen reseptin. 

Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä oikein hyviä kasvispihvejä. Koskaan aiemmin en ole niitä ihme kyllä tehnyt, mutta jokin mielihalu itse tehtyjä kasvispihvejä kohtaan on kytenyt mieleni sopukoissa jo useamman kuukauden. Koska olen täysi aloittelija tämän ruokalajin kanssa, en uskaltanut alkaa kehitellä reseptiä itse. Ilman perustietoja ja -taitoja on hankala alkaa soveltaa. :D Olen koittanut löytää reseptejä googlettamalla, mutta mikään ei ole oikein napannut. Monessa reseptissä luki, että kasvispihvit toimivat erityisen hyvin lihan lisukkeena. Minulla oli hakusessa nimenomaan sellaiset kasvispihvit, jotka ovat itsessään se pääruoka. 

Uusimmassa K-Ruoka -lehdessä oli halloumi-kasvispihvien ohje. Ohje vaikutti hyvältä; tarpeeksi yksinkertainen, mutta kivoista raaka-aineista koostettu. Porkkanaa, parsakaalia, halloumia, tuoretta minttua, kananmunaa ja mustapippuria. Ajattelin, että halloumi tuo pihveihin varmaankin hyvää makua. Ei muuta, kuin testaamaan!


Porkkanat, parsakaali ja halloumi piti raastaa taikinaa varten. Porkkana ja parsakaali olivat helpot raastettavat, mutta se halloumi. Osan halloumista raastuessa osa mössääntyi raastimen etupuolelle. Tällaiselle ei-raastamisen-rakastajalle hiukan työläs raastettava. 

En olisi uskonut, että sen rakenteisesta taikinasta sai paistettua ehjiä pihvejä. Taikina ei tuntunut nimittäin yhtään siltä, että se pysyisi kasassa. Pannulla kuitenkin kananmuna ja halloumi tekivät tehtävänsä, ja pihvistä tuli aivan kiinteitä. Suosittelen tekemään ensin testipihvin, jotta sopiva paistinpannun lämpötila löytyy. Nimimerkillä eka pihvi vähän kärähti.

Pihvit paistuivat yhdellä pannulla muutamassa erässä. Intopinkeänä sitten maistelin pihvejä (tzatzikin kera, koska lehdessä niin neuvottiin), ja totesin niiden olevan aivan hyviä! Niissä oli makua ilman lisuketta, ja rakenne oli miellyttävä. Tzatziki peitti niiden omaa makua ehkä liiaksikin valkosipulin vuoksi. Ensi kerralla taidan tehdä kastikkeeksi miedompaa kermaviilikastiketta. Jee, elämäni ensimmäiset onnistuneet kasvispihvit! Näitä tulen tekemään toistekin.



Yksi ongelma halloumi-kasvispihveissä kuitenkin oli. Muutaman pihvin syömisen jälkeen noin tunnin kuluttua alkoi olla nälkä. Ne eivät siis itsessään ole järin täyttäviä. Olisikin kiinnostavaa tietää, minkälaisilla lisukkeilla muut syövät kasvispihvejä. Myös reseptivinkkejä täydellisistä kasvispihveistä otetaan vastaan! :)

Tässä vielä K-Ruoka -lehdestä (1/2017) napattu resepti, mikäli joku haluaa testata samoja pihvejä. 

Halloumi-kasvispihvit (5 annosta, 30-60 min)

3 (250g) porkkanaa
1 pieni (250g) parsakaali
1 pkt Pirkka Parhaat halloumia
1/2 dl minttua hienonnettuna
2 kananmunaa
1/4 tl mustapippuria

paistamiseen 1 rkl öljyä (Itselläni meni enemmän. Lisäsin oliiviöljyä pannulle aina paistoerien välissä.)

1. Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat ja parsakaali.

2. Raasta halloumi. Sekoita raasteet keskenään ja lisää joukkoon kananmunat, mustapippuri ja minttu.

3. Nosta massaa (noin 1/2 dl) paistinpannulle tai ohukaispannulle ja paista pihvejä öljyssä keskimiedolla lämmöllä n. 4 min/puoli. Käännä pihvit varovasti lastan avulla. Massasta tulee n. 20 pientä pihviä. Tarjoa lisäksi tzatzikia.
(Itse puristin massan aina käsissäni pihvin muotoon ennen pannulle laittamista. Paistoin pihvit tavallisella paistinpannulla, ja ne pysyivät hyvin muodossaan.)

Kattauksessa: lautanen ja kulho Iittalan Taika-astiastoa, lasi Iittala, kannu Pentik,  maljakko Iittalan Aalto-maljakko, pöytäliina Marimekon lumimarja. Mie <3 suomalainen design!


Maukasta viikonloppua kaikille!

- llona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti