keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Jaettava ystävänpäivämenu Martinassa yllätti

Nimittäin positiivisesti!  Meidän oli tarkoitus mennä juhlistamaan ystävänpäivää paikalliseen Roka-ravintolaan, mutta pöytävaraus jäi tekemättä - jäimme siis ilman paikkaa. Muistimme, ettemme ole aikoihin käyneet Martinassa. Päätimme käydä testaamassa, minkälaista ruokaa sieltä nykyään saa.

Suuresta nälästä johtuneen erittäin lyhyen mietintätuokion jälkeen päätimme ottaa jaettavan ystävänpäivämenun, jossa tulee romanttisesti kahdelle hengelle tarkoitetut yhteiset annokset. Hintaa menulla oli kahdelle 60€. Heti tilaamisen jälkeen sai siirtyä salaattipöydän antimien äärelle, mistä löytyi ihanan pehmeää foccaciaa ja mukava valikoima salaatteja. Nykyään hintaan kuuluva salaattipöytä alkaa olla harvinaisuus - varsinkin näin kivasti toteutettuna.

Sitten alkoi menun ruokalajien maistelu. Alkupalaksi söimme pintapaahdettua lohta, lisäkkeinä avokado, lehtisalaatti ja sitruuna-soijakastike. Ai että oli herkullista! Lohen ja soijan yhdistelmä teki annoksesta hieman sushi-tyylisen, mikä oli totta kai minun makuuni. Avokado ja lehtisalaatti olivat sopiva lisuke lohelle. Tämä oli parhaita koskaan syömiäni alkuruokia. Kertakaikkiaan ihana! Alkuruoka olikin suosikkini tämän menun tarjottavista.

Pääruoaksi meille tarjoiltiin paistettua broilerinrintaa ja naudan ulkofileetä, lisukkeina kesäkurpitsa-lehtikaali pappardelle, savuparstelnakkapyree, punaviinikastike ja friteerattu bataatti. Annos maistui yhtä hyvältä, kuin kuulosti. Palsternakkapyree oli erityisen ihanan makuista naudan kanssa. Kaikki makuparit sointuivat hyvin toisiinsa.  Kokonaisuudessaan mukava annos, jossa sai maistella erilaisia yhdistelmiä.


Pääruoan jälkeen saimme palat gruere juustoa, lisukkeena koivusiirapilla maustettuja pähkinöitä, viikunahilloa ja mansikoita. Voi vitsit, että maistui hyvältä. En ole aikaisemmin hoksannut yhdistää juustojen kanssa mansikkaa. Tällaisena jälkiruoka-tyylisenä ratkaisuna monenlainen makea lisuke juuston kanssa toimi erinomaisesti. Täytynee kotikeittiössä ensi kesänä kokeilla vastaavaa. (Mieleeni pakostakin kiiri ajatus siitä, mistä päin maailmaa saa tähän aikaan vuodesta Suomeen tuoretta mansikkaa. Ei ihan lähiruokaa.)

Jälkkärinä oli mansikkajäätelöä, lisukkeena kermavaahto, vadelma-riisimuroströsseli ja lämmin chili-suklaakastike. Kyllä huomasi, että luin menulistan nälkäisenä. En nimittäin pidä  ollenkaan mansikkajäätelöstä. No, hellu sai sitten kunnon annoksen mansikkajätskiä. :D  Kerrankin minä makeahirmu en ollut se, joka rohmuaa isomman osan jälkiruokaa. Olihan se vaaleanpunainen mansikkajäätelö ihan ystävänpäivän väristä.

Kokonaisuutena olin tosi tyytyväinen jaettavaan ystävänpäivämenuun. Molemmat saivat mahansa täyteen, ja maistella kohtuuhintaan ihania erilaisia makuja. Menu on tarjolla Martina-ravintoloissa 19.2. asti, joten vielä ehtii testaamaan! :)

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti