lauantai 25. helmikuuta 2017

Helppo, nopea, mutta ihan paras mustikkapiirakka


Monesti ne parhaat ja useimmin käytetyt reseptit ovat helppoja, vaivattomia, mutta älyttömän hyviä. Ainekset löytyvät lähes aina kaapista jo valmiiksi, joten leipomisen voi toteuttaa lyhyelläkin varoitusajalla. Vieraita on tulossa tunnin päästä, ja jääkaapissa on vain eilistä kasvissosekeittoa se yksi annos. Äkkiä pitäisi keksiä jotakin makoisaa tarjottavaa. Minulle tällainen resepti on ollut jo vuosia äidiltäni saatu ohje mustikkapiirakkaan, joka on nopea ja helppo - maun ollessa aivan ihana. Pienesti olen muutellut aineksia alkuperäisestä, esimerkiksi margariini on minun leipomuksissa vaihtunut oliiviöljyksi.

Tämä mustikkapiirakka ei kaipaa kaveriksi jäätelöä tai lisukkeita, sillä päällinen on itsessään niin herkullinen. Lisäksi resepti ei vaadi vaahdottamista, vatkaamista tai mitään suureellista toimintaa. Ainekset vain sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan. Ihan parasta vaihtelua monimutkaisille ja monivaiheisille leivonnaisille. Tässä tämän ihanuuden resepti sitten on.

Tarvitset:

Pohja

1 (luomu) kananmuna
1 dl sokeria
1/2 dl (luomu) oliiviöljyä
1 dl (luomu) maitoa
2 dl (luomu) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle

Mustikoita (pakasterasiallinen)

1 kermaviili
2 rkl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1 (luomu) kananmuna

Tee näin:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Sekoita keskenään kulhossa kaikki pohjan ainekset. Kaada oliiviöljyllä voideltuun piirakkavuokaan.

3. Ripottele mustikat päälle.

4. Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit. Kaada tasaisesti mustikoiden päälle.

5. Paista uunissa n. 30-40 min uunin tehosta riippuen. Älä kypsennä ylikypsäksi!

6. Nautiskele.

Näin helppo resepti se oikeasti on! Ja lopputuloksena saa ihan parasta mustikkapiirakkaa.

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti