lauantai 18. helmikuuta 2017

Avocado-mozzarellapasta (itse tehdyllä pestolla)

Avokado-mozzarellapasta on kiireisen päivän pelastus. Nopeaa, mutta superhyvää ja freesiä ruokaa. Tähän pastaan tehdään pesto itse, mutta senkin pyöräyttää monitoimikoneessa käden käänteessä. Basilikasta itse tehty pesto maistuu ihanalta ja raikkaalta avokadon ja  mozzarellan kanssa, ja voittaa kirkkaasti 100-0 kaupan valmiit purkkipestot. 

Avokado-mozzarellapasta ei tykkää lämmityksestä, joten sitä kannattaa tehdä juuri oikea määrä ruokailijoille. Myös ruokailuun oikeaan aikaan ajoittaminen on tärkeää, sillä pasta jäähtyy nopeasti. Näistä ominaisuuksista huolimatta on tämä pasta on yksi helpoimmista ja parhaista pastoista. Suosittelen kokeilemaan, ja pelastamaan jonkin kiireisen päivän nopealla mutta herkullisella aterialla. 




Avokado-mozzarellapasta

(2 isoa annosta, 3 tavallisen kokoista annosta)

Pestoon:

1 ruukku basilikaa
30 g pinjansiemeniä
1 dl parmesaania
1,5 dl oliiviöljyä
ruususuolaa
mustapippuria myllystä rouhittuna

Pastaan:

250 g tuorepastaa
2 avokadoa (1 avokado per ruokailija)
125 g mozzarellapalloja (esim. Pirkka)
basilikaa koristeeksi

Tee näin:

1. Laita monitoimikoneeseen basilika, pinjansiemenet, oliiviöljy ja raastettu parmesaani. Pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. (Saman voi tehdä myös sauvasekoittimella.) Mausta ruususuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Laita mausteita hillitysti, ja tarkista maku.

2. Laita kattilaan suolalla maustettu vesi kiehumaan, ja keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan. (Yleensä 3 minuuttia.)

3. Sillä välin kun vesi kiehuu, paloittele avokado. 

4. Kaada keitetystä pastasta yli jäänyt vesi pois. Sekoita pastaan pesto, avokadot ja mozzarellapallot. 

5. Annostele lautaselle ja koristele tuoreella basilikalla.

6. Nautiskele heti, sillä tämä ruoka jäähtyy nopeasti. 

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti