lauantai 21. tammikuuta 2017

Vatsaa hellivä luomu tuorepuuro

Aikaiset aamuherätykset eivät ole minun juttu. Herätyskellon pirahtaessa soimaan tekisi mieli kääntää kylkeä ja jatkaa unia. Arkiaamujani leimaakin usein kiire ja hoppu. Niitä helpottaakseni olen löytänyt uudestaan vanhan ystävän, tuorepuuron. Meillä on tuorepuuron kanssa ollut vähän ailahteleva suhde; välillä päivittäinen ja välillä on ollut pidempiä taukoja.

Mikä onkaan helpompaa, kuin tehdä aamiainen jääkaappiin parissa minuutissa edellisenä iltana, ja nostaa se jääkaapista valmiina syötäväksi aamulla? Lisäksi, aamuisin minun ei tee mieli syödä mitään kovin raskasta. Vatsakaan ei tykkää kovin monesta ruoasta ihan aamutuimaan. Tätä tuorepuuroa olen syönyt tämän viikon lähes joka aamu. Kasasin sen aineksista, jotka löytyivät kaapista valmiiksi. Jäin koukkuun tähän makuyhdistelmään, sekä sen hyviin vaikutuksiin masulle. Kaura, chian siemenet ja mustikat suorastaan hellivät vatsaa. Pähkinät puolestaan tuovat aamiaiseen proteiinia ja pitävät nälkää pidempään.

Kaikki ainekset tähän tuorepuuroon on saatavissa luomuna. Itse poimituilla mustikoilla nyt ei luomusertifikaattia ole, mutta Suomen puhtaasta luonnosta poimitut marjat lasken luomuksi. Voit siis tehdä tuorepuuron kokonaan luomusti, niin miekin tein! Tarvitset:

1 dl kaurahiutaleita
1,5 rkl chian siemeniä
1 dl mustikoita
8-10 kpl cashewpähkinöitä
pari saksanpähkinää pienemmäksi pilkottuna
1,5 dl maitoa
0,5-1 tl hunajaa (oman maun mukaan)Tee näin:

Mittaa kulhoon kaurahiutaleet, chian siemenet, mustikat ja pähkinät. Sekoita. Lisää joukkoon maito, ja makeuta hunajalla makusi mukaan. Sekoita vielä lopuksi.

Laita puuro yön yli jääkaappiin, ja aamulla saat sieltä valmiin puuron! :)

- IlonaEi kommentteja:

Lähetä kommentti