sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Tammikuun uutuusleffa: Jackie

Kuva lainattu täältä.

Nähdessäni viime viikolla ensimmäistä kertaa telkkarissa mainoksen Jackie -elokuvasta, laitoin ystävälleni viestiä, että tämä mennään katsomaan. Ihan ensi-iltaan emme menneet, mutta kuitenkin seuraavana päivänä kävimme katsomassa leffan. 

Odotin Yhdysvaltain ensimmäisestä naisesta kertovan elokuvan olevan perinteinen elämänkertaelokuva, mutta sain yllättyä. Vaikka elokuva sisälsi takaumia hetkeen, kun Jackie Kennedyn mies murhattiin sekä Valkoisen talon esittelyn taltiointiin, sijoittuu elokuvan nykyhetki presidentin kuoleman jälkeiseen aikaan. Elokuva on rakennettu Jackien ja toimittajan välisen keskustelun ympärille, mikä tekee asetelmasta mielenkiintoisen. Näkökulma elokuvassa oli toisenlainen mitä olin odottanut, ja erilainen koskaan näkemäni. Oli virkistävää nähdä eri tavalla kuvattu elokuva näkökulmasta, jota itse ei ole tähän historiaan sijoittuvaan tapahtumaan osannut nähdä.

Erityismaininta elokuvassa kuuluu mielestäni musiikille ja puvustukselle. Musiikki tuki upealla tavalla elokuvan juonta, ja toi tunnelmaan tarvittuja sävyjä. Se alleviivasi sopivasti tiettyjä tunnetiloja oikeilla hetkillä. Mieleeni jäivät erityisesti kohtalokkaan kuuloiset jouset. Puvustusta puolestaan oli ihana katsella. Erityisesti Jackien päällä nähdyt mekot hivelivät tämän esteetikon silmää. Pukuloistoa ei siis tästä elokuvasta jäänyt puuttumaan.

Parasta elokuvassa oli Natalie Portmanin otteessaan pitävä roolisuoritus. Hän oli elokuvan kantava voima, jonka karisma piti otteessaan koko elokuvan ajan. Karisman ja näyttelijänlahjojen lisäksi on pakko vielä todeta, että voi hyvänen aika miten ihminen voi olla kaunis!

Kokonaisuudessaan elokuva oli hidastempoinen ja sävyltään tumma, mutta massasta erottuva uutuus. Äksöniä, räiskettä ja toimintaa kaipaava ei viihdy tämän elokuvan äärellä. Sen sijaan erilaista, kauniisti  ja taidokkaasti kuvattua laatuelokuvaa etsivä voi hyvinkin mieltyä tähän leffaan. Itselläni se ei elokuvakokemusten kärkeen pääse, mutta olen iloinen siitä, että kävin sen katsomassa. 

- Ilona
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti