torstai 5. tammikuuta 2017

Tammikuun pakkaspäivä kuvina

Rakastan talvea ja sen kauneutta; raitista ilmaa, talvisten maisemien värejä ja lunta. On vaikea löytää kauniinpaa näkyä, kuin kimaltelevat lumikinokset ja valkean huurteen saaneet puut. En voisi sen takia kuvitella asuvani paikkakunnalla, jossa ei ole kunnon talvea lumineen ja pakkasineen. Ehkä olen ääripäiden ihminen pitäessäni sydäntalvesta ja keskikesästä. Ainoa harmillinen asia talvessa on se älytön, loputon pimeys.

Rovaniemellä ehdin jo tottua siihen, että lunta on runsaasti. Haukivuorella sitä oli huomattavasti vähemmän. Oli häkellyttävää nähdä tammikuussa metsä, jossa lumiplänttien alta pilkotti vihreitä varpuja. Lumen vähyydestä huolimatta maisemat olivat kauniit.

Pitkän sisällä olemisen jälkeen on maailman ihaninta hengittää keuhkot täyteen raikasta ilmaa ulkona. Hengitysilma tuntuu erityisen raikkaalta kuulaana pakkaspäivänä. En ole sairastelun takia juurikaan päässyt joulun jälkeen ulkoilemaan, joten eilinen happihyppely mummilassa tuntui erityisen ihanalta. Ulkoilmassa oleilusta tuli suorastaan uudestisyntynyt olo. 

Tämän päivän -30 astetta hipoviin pakkasiin eilisen -15 ei ole mitään, mutta tuntui sopivan kirpsakalta. Paksuimmat talvivaatteet päälle ja nautiskelemaan.


- Ilona

2 kommenttia: