keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Suosikkikorvikset suomalaista designia x 6


Parin viimeisen vuoden aikana olen aivan hurahtanut Suomessa suunniteltuihin, valmistettuihin ja suomalaisista materiaaleista tehtyihin korvakoruihin. Erityisen paljon minua ovat viehättäneet puusta tehdyt korvikset. Vaikka puusta valmistetut korvikset voivat olla näyttävänkin kokoiset, eivät ne silti paina korvissa. Mukavuus on tärkeää, kun puhutaan päivittäin käytettävistä koruista. Nämä ihanuudet ovat niin kevyitä, että välillä pitää ihan päivän mittaan varmistaa, ovatko ne vielä korvissa! 

Tämän korvisrakkauden myötä suomalaisia korvakoruja on ehtinyt kertyä tässä jo ihan mukava kokoelma. Tähän postaukseen keräsin kokoelmastani suosikkini. Siis ne jotka ovat korvissani jatkuvasti. Mitkä tahansa näistä kuudesta on helppo valita aamulla korviinsa roikkumaan.

MOIMOI:n Diamante-korvikset on valmistettu kevyestä suomalaisesta koivuvanerista.
Nämä MOIMOI:n korvikset ovat pitkään olleet kestosuosikkini. Puun ja helmiäisen valkoisen yhdistelmä sopivat yhteen monen erilaisen asun kanssa. Nämä on tullut yhdistettyä sekä arkiseen että juhlavampaankin tyyliin. On ollut ihanaa löytää rakkaat luottokorvikset, joihin ei kyllästy - ne ilahduttavat minua korvissa joka ikinen kerta.

Eeva-Marja Palolan Revontulet-korvakorut on valmistettu suomalaisesta koivuvanerista, ja ne on suunniteltu ja valmistettu kokonaan Suomessa.
Nämä ihanuudet löysin kotikaupunkini Rovaniemen Hih-Hi! -kaupasta, kuten suurimman osan muistakin korvakoruistani. Sen jälkeen, kun näin nämä korvikset ensimmäistä kertaa, en saanut niitä mielestäni. Parin päivän päästä ensisilmäyksellä rakastumisesta kävin ostamassa nämä itselleni. Varmaankin lappilaiseen neitoon vetosi revontulia muistuttava muotokieli. En ole katunut  ostosta hetkeäkään - nämä näyttävät mutta hillityn väriset korvakorut ovat kevyet korvissa ja täydentävät sopivan asukokonaisuuden. Erityisesti tykkään käyttää näitä korviksia muuten kokomustan asun kanssa. Silloin niiden muoto pääsee kunnolla oikeuksiinsa. 

Uhana Designin Pisarakorvikset on tehty Lohjalta peräisin olevasta koivuvanerista, leikattu muotoonsa ja maalattu Helsingissä ja koottu Tampereella.

Uhana Designin Pisarakorviksia on näkynyt monessa paikassa lukuisissa eri väreissä. Itse päädyin aikoinaan ostamaan Pisarat keltaisen, harmaan ja vaalean puun yhdistelmänä. Valinta oli vaikea, sillä ihania väriyhdistelmiä on niin paljon. Välillä olen miettinyt, pitäisikö hankkia tällaiset myös toisen värisinä... Ahneutta? Ehkä. Mutta toisaalta, jos lähes päivittäin korviksia käyttää, ja tulee ostaessaan vieläpä tukeneeksi suomalaista työtä, niin ei se niin pahasta voi olla.

Poola Katarynan Flying birds-korvakorut on tehty suomalaisesta puusta ja valmistettu Suomessa.
Nämä ihanuudet ilahduttavat minua suuresti. Hiukset kiinni, nämä korvikset korviin ja menoksi - muuta ei juuri tarvita. Vaikka lintujen koko ja tarkka leikkaus on näyttävä, ovat nämä silti aivan hämmentävän kevyet korvissa! Ehdottomaksi yksiä suosikkikoruistani ikinä. Nämä korvikset tilasin katoko.fi -sivuilta. Siellä on tälläkin hetkellä aivan liian ihania korviksia odottamassa tilaamista.

YO ZEN-merkin TOTEM Wolf-korvakorut on tehty laserilla leikatusta akryylistä.

Nämä korvakorut päätyivät korurasiaani, kun lähdin etsimään uusia korvakoruja sillä ajatuksella, että ne saisivat olla kokonaan valkoiset. Hih-Hi! -kauppa tuotti jälleen tulosta, sillä löysin sieltä nämä kauniit korvikset. Ne poikkeavat muista suosikeistani sillä, että niitä ei ole tehty puusta. Silti ne ovat erittäin kevyet ja miellyttävän tuntuiset korvissa. Vaikka ne esittävät suden päätä, voi ne silti mieltää myös graafisena kuviona. Siksi ne on helppo yhdistää monenlaiseen asuun, joihin yhdistäisi mitkä tahansa kokovalkoiset korvakorut.

Uhana Designin korvikset ovat kevyttä suomalaista puuta.

Näiden korvisten ostamisesta on sen verran paljon aikaa, etten enää muista niiden tarkkaa nimeä. Tummansiniset Uhana Designin korvikset on upeasti ja koristeellisesti leikattu. Näillä on sen verran paljon kokoa, että hiusten on oikeastaan pakko olla kiinni, sillä muuten ne tarttuvat johonkin koukeroon. Näiden koristeellisuus ja ihana sininen väri hurmasivat minut alunperin, ja samoihin ominaisuuksiin olen edelleen mieltynyt. 

Siinä oli minun korurasian kärkikuusikko. Näiden korujen kuvaamisen jälkeen olen saanut kahdet tosi ihanat korvakorut lahjaksi. Ne tullaan varmastikin jossakin vaiheessa näkemään osana jotakin asukokonaisuutta myös täällä blogissa. 


Pidän näistä korvakoruista jo ihan niiden ulkomuodon takia, mutta myös siksi, että ne ovat nimenomaan suomalaista designia ja Suomessa tehtyjä. Se on minulle tärkeä arvo ostopäätöstä tehdessäni. Ostamalla tällaisia kaunokaisia tukee samalla Suomessa tehtyä suunnittelua ja työtä. Ja se jos jokin on tärkeä asia. 

Siispä voin hyvillä mielin haaveilla jo seuraavista suosikkikorviksista! ;)

- Ilona

2 kommenttia:

  1. Ihania korviksia! Mulla on noista sun esittelemistä kahdet, mutta voisin hyvin kuvitella nuo kaikki omaan korurasiaani. Mun lempikorvikset ovat kaikki Suomesta, koska täältä Saksasta ei saa niin kivoja puudesign-juttuja kuin kotimaasta. Onneksi jotkut nettikaupat postittavat myös tänne ulkomaille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Meilläpä on samanlainen maku. :) On kyllä onni, että nettikaupoista saa näitä ihania postitettuna myös ulkomaille. Ja kun laatu on taattua näissä suomalaisissa korviksissa, niin ei tarvitse ainakaan sitä jännittää netistä tilatessa. Ps. Kävin kurkkaamassa sinun blogia, ja se näytti aivan ihanalta! Jään seuraamaan. :)

      Poista