tiistai 17. tammikuuta 2017

Ravintola Colorado Rukalla

Rukan reissulla kävimme lauantai-iltana syömässä ihan Rukan kylän ytimessä sijaitsevassa Coloradossa. Olemme käyneet syömässä kyseisessä paikassa aiemmin, ja ruoka oli silloin niin hyvää, että nyt piti päästä sinne uudestaan. Viime kerran jälkeen olin aivan yllättynyt kun kuulin, etä Colorado-ravintoloita on muuallakin Suomessa. Jotenkin vain ajattelin, että se olisi täysin uniikki paikka.
Kyllä, ihan uusi otsatukka! Hiusten muodonmuutoksesta tulee oma postaus myöhemmin. :)
Lauantaina kello kahdeksan maissa saapuessamme ravintolaan, tarjoilija kertoi heti ensi kättelyssä, että keittiössä on viivettä noin 40 minuuttia. Meitä rentoa ja aikataulutonta viikonloppua viettäville ei odottelu tuottanut ongelmaa, mutta oli mukavaa että pitkästä odotusajasta kerrottiin.

Muistimme, että olimme viimeksi syöneet samaisessa paikassa aurajuuston ja valkosipulin kera paistettuja etanoita. Itsehän vieroksun lähes kaikkia selkärangattomia ruokina. Vaikka muuten kulinaristi olen, on simpukan, mustekalan ja aiemmin myös etanoiden rakenne ollut minulle aivan ylitsepääsemätön asia. Kun poikaystäväni tilaa usein etanat alkuruoaksi ja joka kerta houkuttelee niitä maistamaan, sitä ihmeesti rohkaistuu ylittämään itsensä. Olen siis pari kertaa uskaltautunut maistamaan ravintolassa etanoita, ja olen ollut positiivisesti yllättynyt. Niissähän maistuu lähinnä valkosipuli ja aurajuusto, eli nam. Lisäksi, etanoiden täytyy olla sellaisia tarpeeksi pieniä ja mureita. Kauhistuttaa ajatus sellaisesta suussa pyörivästä möntistä. Lisäksi on tärkeää, että etanoiden muoto on piilossa kuorrutteen alla. Näin pystyn lykkäämään mielestäni ajatuksen siitä, että tässä nyt todella syödään eläessään niljaisena lyllertänyttä etanaa.

Ajauduin nyt vähän sivuraiteille, joten mennäänpä takaisin itse asiaan. Coloradossa olen syönyt elämäni parhaat etanat. Maku ja rakenne ovat juuri sellaiset, kuin pitää! Iso peukku siitä. Rucola toi tarvittavaa raikkautta  annoksen makumaailmaan. Silti minulle riittää edelleen, että yksi annos tätä ruokaa syödään puoliksi.


Pääruoaksi tilasin poroa bataattipyreellä, punaviinikastikkeella ja juureksilla. Se oli kerrassaan herkullista. Niin ihania makuja harmoniassa keskenään. Poro oli juuri sopivasti kypsennetty, ja lisukkeet sopivat siihen täydellisesti. Oli aivan hintansa (36€) arvoinen annos. Lisäksi, lisukkeiden ollessa kevyempiä, ei annoksesta tullut ikävää ähkyä, vaan sopivan kylläinen olo.


Jälkiruoalle ei jäänyt enää tilaa näiden aterioiden jälkeen. Lisäksi huoneistossa odotti pieniä makeita herkkuja, joten ravintolassa jälkkärin pystyi jättämään väliin. Vaikka olisihan siellä listalla aika kivalta kuulostavia ollut!

Illallinen Coloradossa oli jälleen miellyttävä ja maistuva kokemus. Ruoka oli sopivasti yksinkertaista, mutta hyvää. Tulen käymään vielä toistekin. :)

- Ilona
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti