lauantai 28. tammikuuta 2017

Guacamole (eli avokadotahna)



Avokadosta pitävälle guacamole on mitä oivallisin lisuke tai dippi. Itse käytän guacamolea erityisesti tortillojen kastikkeena, mutta sehän sopii vallan mainiosti myös salaatin kanssa tai vaikkapa leivän päälle. Guacamole on terveellinen valinta dipiksi tai kastikkeeksi esimerkiksi tortilloihin, sillä se sisältää vain avokadoa ja sitä maustavia juttuja.

Tämän guacamolen tein oikein tahnamaiseksi ilman sattumia. Jos rakenteesta haluaa karkeamman, voi avokadojen murskaamisen tehdä monitoimikoneen tai sauvasekoittimen sijasta haarukalla. 

Kermaviili on tässä guacamolessa pehmentämässä chilin ja sipulien makua. Laitan sitä guacamoleen lähes poikkeuksetta.

Tarvitset:

4  (pientä) avokadoa
puolikas pienestä punasipulista
3 pientä valkosipulinkynttä (oikeasti pieniä, noin puolet tavallisen kokoisesta)
ripaus ruususuolaa
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
pieni pala punaista chiliä tai ripaus chilijauhetta 
4 rkl sitruunan mehua 
1 rkl kermaviiliä

Tee näin:

1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaavi lusikalla avokadot monitoimikoneeseen tai kulhoon. Tee avokadoista tahnamaista joko monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

2. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulit. Lisää joukkoon ja sekoita.

3. Lisää joukkoon ripaus ruususuolaa, sokeria, pippuria ja chilijauhetta. Jos käytät tuoretta chiliä, hienonna siitä pala pieneksi ja lisää joukkoon. Chiliä kannattaa lisätä oman maun mukaan pikkuhiljaa pienissä erissä - sen voimakkuus yllättää helposti!

4. Lisää mukaan vielä puristetun sitruunan mehu ja ruokalusikallinen kermaviiliä.

5. Sekoita tasaiseksi ja laita tarjoiluastiaan.

6. Nautiskele esimerkiksi tortillojen lisukkeena. :)

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti