lauantai 3. joulukuuta 2016

Wakkanai Sushi Rovaniemellä

Rovaniemellä oli pitkä ajanjakso, ettei sushia saanut oikein mistään. Tällaiselle sushin rakastajalle se oli harmaata ja ikävää aikaa. Piti opetella tekemään itse kotitekoista sushia, mutta se vaan on niin toisenlaista, kuin ravintolassa syöty sushi.


Nälkäisille rovaniemeläisille on tullut viime vuodesta asti helpotus tähän ikävään, nimittäin ihana Wakkanai Sushi. Olen käynyt siellä nyt useamman kerran, ja makunautinto on ollut joka kerralla taattu.

Wakkanaissa kaikki ruoka tehdään alusta pitäen itse. Minulle on tärkeää tietää tarkasti, mitä syön. On ihan parasta mennä ravintolaan, jossa tietää käytettävän laadukkaita raaka-aineita, eikä mitään puolivalmisteita pakasteesta. Korkealaatuiset raaka-aineet ovat varmasti yksi syy siihen, että sushi Wakkanaissa maistuu aina ihanan tuoreelta ja freesiltä.

Korkealaatuisilla raaka-aineilla on kuitenkin hintansa. Wakkanaista ei ihan halvalla annosta saa. Pääruokien hinnat huitelevat n. 20-30 euron välillä. Isosta annoksesta hinta ei päätä huimaa, mutta annoskoot eivät tässä sushipaikassa ole kovinkaan isot. Kävin illallisella komeamman puoliskoni kanssa. Tilasimme yhdessä kolme annosta (Polaris sushi lajitelma 14 kpl, 22,90€, Wakkanai Arctic lajitelma 20 kpl, 33,20€ ja Nigiri lajitelma 12 kpl, 20,80€), ja se oli kahdelle hengelle juuri sopiva määrä. Sai vatsansa täyteen, muttei tullut ähkyä. Kappalemäärä kuulostavat suht isoilta, mutta yksittäinen sushi on pienikokoinen. Pienikokoisimpia, mitä olen sushiravintoloissa nähnyt. Jos hinnat olisivat hieman edullisempia, raaskisin käydä herkuttelemassa paljon useammin. Mutta kuten aluksi sanoin, laadusta pitää maksaa. Ja siitä pitää olla myös valmis maksamaan!

Wakkanaissa sushi on aivan mielettömän herkullista. Maut sointuvat toisiinsa täydellisesti, ja jokainen suupala on nautinto. Sushi on myös rakenteeltaan miellyttävää, oli sitten kyseessä nigiri, maki tai sashimi. Maku ja koostumus tekevät sushista ensiluokkaista!

On hienoa, että Wakkanaissa japanilaiseen perinneruokaan on yhdistetty perinteisten kalojen lisäksi lappilaisia raaka-aineita. Poro ja leipäjuusto sopivat sushiin aivan älyttömän hyvin! Makuyhdistelmät on osattu toteuttaa mitä tyylikkäimmällä tavalla. Ruokalistat löytyvät muuten Wakkanain nettisivuilta, jos haluat käydä tutustumassa.

Tyylikäs on myös Wakkanai Sushin sisustus. Kattauksista löytyy suomalaista designia. Esimerkiksi vesikannut ovat  Marimekon Sukat makkaralla -mallistosta ja lasit ja lyhdyt Iittalan Kastehelmi -tuoteperheestä. Tarjoiluvateina olen nähnyt myös Sukat makkaralla -tarjottimen sekä Alvar Aallon tarjottimen. Arvostan sitä, että lappilaisten raaka-aineiden lisäksi myös sisustuksen suhteen tehdään suomalaista työtä esille nostavia arvovalintoja. Paikallisten lisäksi ravintolassa näyttää käyvän paljon turisteja, joten Wakkanailla on hieno mahdollisuus tuoda esille näyttävästi suomalaista designia.

Kattausten lisäksi ravintola on muutenkin tyylikkäästi ja huolellisesti sisustettu. Siellä on hyvä tunnelma sekä erinomainen palvelu. Mukava lisä on myös se, että Wakkanai-appsin avulla voi kerätä syömisestään leimoja. Kymmenen leiman jälkeen saa 20€ ruokarahaa Wakkanaihin. Todella rahanarvoinen keräilyetu!

Suosittelen lämpimästi kaikille sushin ystäville Rovaniemen keskustasta löytyvää Wakkanai Sushia. Saat sieltä todella laadukasta ja herkullista ruokaa. Ja jos et ole sushin ystävä, käy kokeilemassa ja ylläty! ;)

- IlonaEi kommentteja:

Lähetä kommentti