torstai 22. joulukuuta 2016

Synttäri-illan tarjoilut

Viime viikolla tapahtui kerran vuodessa odotettu vanheneminen. Olen aina ollut synttäri-ihminen, ja joulun lisäksi oma syntymäpäivä on minulle odotetuimpia päiviä vuodessa. Jopa lapsellisissa määrin. Mutta ehkä sitä kerran vuodessa voi taantua lapsen innostuksen  ja ilon tasolle, kun on kerran kyseessä se vuoden oma päivä? 

Syntymäpäiväni oli mitä ihanin, sillä sain viettää sen minulle rakkaiden ihmisten seurassa.  Mikä olisi parempaa, kuin tärkeät ihmiset ympärillä. Päivällä pääsin herkuttelemaan oman kultani kanssa Wakkanai sushiin. Maistui jälleen kerran aivan järkyttävän hyvältä. Tyytyväisinä maittavasta sushista suuntasimme kohti lapsuudenkotiani, missä kahvittelimme perheen kesken. Äidin tarjoilut ovat aina yhtä ihania. <3  

Illemmalla palasimme omaan kotiimme ja juhlistimme jälleen herkutellen synttäreitä ruokapöydän äärellä läheisimpien ystävien kera. (Oli siis vahvasti ruokapainotteinen päivä, ilmankos oli niin ihanaa! :D) Olin päättänyt jo kauan aikaa sitten, että haluan koota naposteltavaksi juustotarjottimen. Nyt joulun alla erilaisia juustoja notkuu jokaisen kaupan hyllyllä. Olikin suorastaan ihan valinnan vaikeus sen suhteen, minkälaiset juustot tarjottimelle valitsee. Koitin jopa googlettaa asiaa, mutta en löytänyt mitään täsmäsuosituksia. Niinpä luotin siis vain omaan makuuni. 

Tarjottimelle valikoitui kovaksi juustoksi Valion Ritari, homejuustoksi Castellon luomu brie, sekä pehmeiksi juustoiksi Castellon pippuri- ja ruohosipulijuustot. Juustohyllyllä olisi tehnyt mieli kahmia kärryyn paljon muitakin juustoja, mutta muutamalle ihmiselle tässä oli riittämiin maisteltavaa. Juustojen kanssa tarjosin erilaisia keksejä, viinirypäleitä, taateleita (toimivat muuten tosi hyvin), sekä kotitekoista vadelmahilloa. Vadelmahillo sopi todella hyvin yhteen sekä Ritarin että brien kanssa. Punaviinilasillisen kanssa nautiskeltuna tämä juustotarjotin oli oikein onnistunut. Uskallan siis suositella tätä kokonaisuutta myös muille. Mukana olisi voinut olla vielä joku toinen kova juusto. Isommalle porukalle se voisi olla tähän vielä hyvä lisä.Erilaisten kattausten suunnittelu ja tekeminen on mielestäni ihanaa puuhaa. Näin joulun alla väriteemana oli mikäpä muukaan, kuin punainen. Juustot oli koottu Ikean puiselle leikkuulaudalle. Vadelmahillon tarjoiluastiana toimi Iittalan karpalon värinen Mariskooli, joka sopi yhteen punaisen Taika-astiaston kanssa. Liinana oli äidiltäni saatu syntymäpäivälahja: Marimekon Lumimarja-kankaasta tehty liina. Niin täydellinen liina joulukuulle! Taidan pitää sitä pöydässä vielä vähän matkaa tammikuuta, niin ihastunut olen! Valoa kattaukseen toivat Kastehelmi-lyhdyissä olevat kynttilät sekä helmillä koristeltu led-valosarja.

Juustojen lisäksi olin tehnyt porotäytteen ruisnapeille (ohje löytyy täältä), sekä suussasulavaa focacciaa, täytteinään oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja rosmariini. Lämmin leipä maistui alkuillasta ihanalta. Toki myös sipsit ja dipit kuuluivat illan naposteluihin.Makeaksi syötäväksi tein kinder-juustokakun omalla ohjeella. Koska siinä kakussa on makeaa mahan täydeltä jo yhdessä palassa, en leiponut muuta makeaa. Pakko myöntää, että kakusta tuli maultaan erittäin onnistunut. Ohje tulee blogiin siis pian! :)

Tällainen oli syntymäpäiväni ruokien puolesta. Hyvää syötävää ja ihanat ihmiset ympärillä tekivät päivästä parhaan mahdollisen.  Päällimmäiseksi ajatukseksi jäi kiitollisuus siitä, minkälaisia ihmisiä on elämäänsä saanut. <3

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti