perjantai 23. joulukuuta 2016

Kinder-juustokakku

Olen nähnyt pitkin vuotta ihastuttavia kuvia monista Kinder-suklailla koristelluista kakuista. Mielessäni kyti pitkään ajatus, että haluan toteuttaa tästä herkusta oman versioni. Tuntuvasti makealta maistuvan herkun ystävänä ajattelin, että omat synttärit ovat oivallinen tilaisuus toteuttaa tämä mieliteko. 

Tein kakusta sellaisen, joka sopii juuri omaan makuuni. Se ei siis sisällä ollenkaan tummaa suklaata, vaan ainoastaan maito- ja valkosuklaata. Juustona halusin käyttää mascarponea, sillä mielestäni se sopii suklaiseen kakkuun hyvin - suklaan maku ei peity, ja rakenne on miellyttävä. Erityisen tyytyväinen olin valkosuklaakerrokseen, joka muistutti läheisesti Kinder  Maxi -patukan sisuksen makua. Se yhdistettynä muuten suklaiseen kokonaisuuteen teki kakusta ihanan kindermäisen!

Tästä kakusta jo yksi pala riittää taltuttamaan makeanhimon. Jopa tällaiselle sokerihiirelle. Mielestäni kakku sopisi myös joulupöytään, sillä pieni pala tätä suklaista unelmaa antaa suuhun makean maun aterioinnin jälkeen. Jouluna koristeena voisi käyttää vaikka suklaajoulupukkia! :D

Tässä siis minun versioni Kinder-juustokakusta.




Kinder-juustokakku
(irtopohjavuoan halkaisija 20cm)

Tarvitset:

Pohja
yksi pötkö Domino -keksejä
50 g voita

Täyte
4 dl (luomu) kuohukermaa
500g mascarponea

Valkosuklaakerros
185 g valkosuklaata (Marabou)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Maitosuklaakerros
200 g maitosuklaata
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä

Suklaakuorrutus
150 g maitosuklaata
0,75 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Koristeluun
5 Kinder Maxi -patukkaa
2 Kinder Bueno -patukkaa (valkosuklaa ja maitosuklaa)
2 Kinder -munaa
(Näissä voit varioida oman mielen mukaan, mutta tällä määrällä sai komian koristelun!)

Tee näin:

1. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi mikrossa. Sekoita keksimuru ja voi, ja painele kevyesti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Älä painele liian tiiviiksi, silloin pohja kovettuu vaikeasti leikattavaksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

2. Vaahdota kuohukerma. Notkista vatkaimella toisessa kulhossa mascarpone. Sekoita vaahdotettu kuohukerma mascarponen kanssa.

3. Jaa taikina tasan kahteen kulhoon. Laita toinen kulhoista kylmään odottamaan.

4. Laita kolme liivatelehteä kylmään veteen. 

5. Sulata vesihauteessa paloiteltu valkosuklaa. Sekoita sulanut suklaa, sokeri ja vaniljasokeri toiseen kuohukerma-mascarponetaikinaan. 

6. Kiehauta tilkka vettä. Sekoita joukkoon pehmenneet ja puristellut liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana taikinaan ja sekoita. 

7. Ota jääkaapista irtopohjavuoka. Kaada valkosuklaataikina pohjan päälle, ja tasoittele pinta. Laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

8. Aloita maitosuklaakerroksen tekeminen vasta, kun valkosuklaakerros on hyytynyt jääkaapissa pari tuntia.

9. Laita neljä liivatelehteä kylmään veteen. Sulata vesihauteessa paloiteltu maitosuklaa. Sekoita sulanut suklaa ja sokeri toiseen kuohukerma-mascarponetaikinaan. 

10. Kiehauta tilkka vettä. Sekoita joukkoon pehmenneet ja puristellut liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana taikinaan ja sekoita.

11. Kaada taikina valkosuklaakerroksen päälle, ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

12. Valmista hyytyneen kakun päälle suklaakuorrutus. Kiehauta kattilassa kuohukerma. Ota kattila levyltä pois, ja sekoita joukkoon paloiteltu maitosuklaa. Sekoita, kunnes palat ovat sulaneet kermaan. Lisää lopuksi ruokalusikallinen voita, ja sekoita tasaiseksi.

13. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos kakun päälle. Suklaa saa valua reunoilta yli.

14. Koristele kokonaisilla ja paloitelluilla Kinder -patukoilla. Kun laitat koristelun jälkeen koko komeuden jääkaappiin joksikin aikaa, koristeet jähmettyvät hyvin paikoilleen. Kakun leikkaaminen on helpompaa, kun koristeet eivät tipahtele.

15. Nautiskele! <3

- Ilona


2 kommenttia:

  1. Oi kuulostaa ja näyttää herkulliselta! Ikinä en ole juustokakkua ite tehny. En oikeastaan edes tiiä miksi, vaikka se on juuriki makeista sitä parasta herkkua! Ja kinder..nam! Juu tätä on kyllä pakko testata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rohkeasti vaan kokeilemaan! :) Juustokakut on yllättävän helppoja tehdä, vaatii vain vähän aikaa ja kärsivällisyyttä hyydytellä ennen kuin pääsee maistelemaan. Mukavia leivontahetkiä! :)

      Poista