tiistai 6. joulukuuta 2016

Juhlava mustikka-valkosuklaajuustokakku



Näin itsenäisyyspäivänä on hyvä aika julkaista resepti ihanaan mustikka-valkosuklaajuustokakkuun. Mustikka ja valkosuklaa muodostavat Suomen lippua muistuttavat värit, joten itsenäisyyspäivä on juuri oikea päivä tehdä tällainen kakku.

Mustikka ja valkosuklaa ovat loistava makupari. Mustikan raikkaus yhdistettynä valkosuklaan makeuteen tekevät kokonaisuudesta tasapainoisen ja täyteläisen.

Tein alunperin tämän kakun valmistujaisiini,  ja tarkoitus oli julkaista resepti jo aikoja sitten. Parempi kuitenkin myöhään, kuin ei milloinkaan!

Tämä juustokakku on tehty irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Vuoka tulee täyteen tällä ohjeella, joten pienempään vuokaan tätä määrää ei voi tehdä.

Tarvitset:

Pohja
200 g kaurakeksejä
75 g voita

Täyte
4 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa (esim. Viola)
400 g maitorahkaa

Valkosuklaakerros
200 g valkosuklaata (esim. Panda)
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
3 liivatelehteä

Mustikkakerros
4 dl mustikoita
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
6 liivatelehteä

Päällinen
mustikoita
hyytelösokeria


Tee näin:

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Helpoiten vuorauksen saa tehtyä, kun laittaa leivinarkin irrotetun pohjan päälle. Sen jälkeen asettaa ja kinnittää reunat paikoilleen, ja repii yli jääneen leivinpaperin ulkopuolelta pois.

2. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi. Itse murskaan keksit monitoimikoneella, jolloin murskasta saa hienompaa kuin käsin murskattuna.

3. Sulata voi. 

4. Sekoita sulanut voi murustettuihin kekseihin.

5. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

6. Laita 3 liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen.

7. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.

8. Sekoita vatkaimella toisessa kulhossa tuorejuusto ja maitorahka. Näin tuorejuusto ei jää paakkuiseksi taikinassa.

9. Sekoita rauhallisesti vatkaten tuorejuustosta ja maitorahkasta tehty tasainen seos kermavaahtoon.

10. Ota puolet taikinasta toiseen leivontakulhoon ja laita jääkaappiin odottamaan.

Valkosuklaakerros

11. Sulata vesihauteessa paloiteltu valkosuklaa. 

12. Lisää sulatettu valkosuklaa, 2 tl vaniljasokeria ja 1/2 dl sokeria. Sekoita varovasti lusikalla.

13. Kiehauta tilkka vettä kattilassa. Lisää kattilaan puristellut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.

14. Kaada liivateseos ohuena nauhana taikinaan ja sekoita.

15. Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta lusikalla tai veitsellä.

16. Laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Voit jatkaa kakun seuraavan kerrosta myös seuraavana päivänä.

Mustikkakerros

- Aloita mustikkakerroksen tekeminen vasta, kun valkosuklaakerros on hyytynyt. 
- Ota mustikat sulamaan huoneenlämpöön ennen kerroksen valmistamista.

17. Laita 6 liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen. 

18. Soseuta sauvasekoittimella mustikat sileäksi. 

19. Ota jääkaapista leivontakulho, jossa on puolet taikinasta. Lisää taikinaan mustikkasose, sokeri ja vaniljasokeri.

20. Kiehauta tilkka vettä kattilassa. Lisää kattilaan puristellut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.

21. Kaada liivateseos ohuena nauhana taikinaan ja sekoita.

22. Ota jääkaapista hyytynyt kakku. Kaada taikina edellisen kerroksen päälle, ja tasoita pinta. Laita hyytymään jääkaappiin yön yli.

Päällinen ja viimeistely

23. Asettele hyytyneen kakun päälle mustikat. Valmista hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan, ja lusikoi seos pikkuhiljaa mustikoiden päälle.

24. Aseta kakku tarjoiluvadille. Pyöräytä varovaisesti veitsellä irtopohjavuoan reunaa myöten. Irrota sen jälkeen vuoan reunus.

25. Nautiskele! :)


Paljon onnea 99-vuotiaalle Suomelle, ja rauhaisaa itsenäisyyspäivää kaikille! 

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti