keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Joulupukin pajakylä & Marimekon alet

Eilen tämä kurkkukipuinen nunanenä höristi viltin alta korviaan, kun kuuli siskonsa lauseesta sanat ''Napapiiri'' ja ''Marimekko''. Sillä hetkellä olo oli viime päiviin verrattuna ihan ok, joten Marimekon alennusmyynneistä voimaantuneena nousin ylös, taputtelin Petteri Punakuonon helottavalle nenänpäälle vähän meikkivoidetta ja lähdin siskon mukaan. Tuntui mahtavalta päästä käymään jossakin muualla, kuin neljän seinän sisällä. Ja pukea päälleen jotain muuta kuin pyjama.

Joulupukin pajakylä Napapiirillä oli ihanasti koristeltu kuusilla ja valoilla. Iltahämärän aikana tunnelma oli jouluinen ja kaunis. Turisteja oli liikkeellä paikallisia enemmän. Ei mikään ihme - asuuhan maailmankuulu OIKEA Joulupukki meillä täällä Rovaniemen Napapiirillä. 


Rovaniemen Napapiirillä on Joulupukin lisäksi toinen vetonaula. Tai vetonaula ainakin minulle. Nimittäin Marimekon ja Iittalan outlet-myymälät. Molemmissa myymälöissä on siis ihan tavalliset sesonkituotteet, mutta niiden lisäksi myös oulet-puoli. Se on ihan parasta! Usein käyn näissä liikkeissä arjenkin keskellä sellaisilla terapiakäynneillä. Outletista löytyy välillä huipputuotteita todella edulliseen hintaan. 

Iittalan liikkeessä olisi ollut vaikka mitä ihanaa. Minua kuitenkin lellittiin aattona ihanilla astialahjoilla, joten en tohtinut hankkia tällä kertaa itselleni mitään, vaikka kaikkea kaunista siellä olisi myös ollut. 

Marimekon liikkeessä alennukset olivat hyvät. Paljon vaatteita -30% ja -50% alennuksessa, ja astioita ja tekstiilejä edullisesti. Olisihan sieltäkin voinut ottaa vaikka mitä matkaan. Iskin silmäni kuitenkin yhteen mekkoon, jota olen ihastellut aiemminkin. Se oli huimassa alennuksessa: lähtöhinnan ollessa 129€ jäi mekolle hintaa vain 45€. Sitä voi siis kutsua jo löydöksi! Sovitin mekkoa, ja se istui paremmin kuin hyvin. Materiaali mekossa on puuvilla, jota suosin vaatteissa. Eihän sellaista nyt voi kauppaan jättää! Mekon nimi tosin hieman huvittaa. Muori Karakola ehkä kuvastaa sitten jollakin tavalla minua, kun siihen niin kovasti ihastuin.

Puin ylleni yhdet suosikkivaatteistani. Villakangastakki ja pipo River Island, huivi H&M, kengät Ten Points.

Onnistuneen alelöydön jälkeen pyörähdimme vielä keskustassa. Löysin Carlingsilta -30% alennuksella pitkään kaipaamani, laadukkaan ja hyvin laskeutuvan korkeakauluksisen neuleen. Hintaa jäi alen jälkeen n. 35€. Plussana neuleelle oli sen kaunis harmaa sävy, sekä superpehmeä matsku.

Siinä olivat minun välipäivien ostokset. Olen todella iloinen uudesta mekosta ja neuleesta, sillä tiedän niillä olevan kovasti käyttöä. Vältän nykyisin huonolaatuisia retkuja, jotka menevät parin käyttökerran/pesun jälkeen nypylle ja menettävät muotonsa. Sen lisäksi, että rahat menevät hukkaan, on se kestävän kehityksen kannalta kaikista kannattamatonta. Näistä ostoksista voin jo oikeastaan varmuudella sanoa, että ne tulevat kestämään käyttöä ja myös olemaan käytössä pitkään.


Kuten arvata saattaa, alkoi flunssaisen olo huonontua kovasti kaupungilla. Jo valmiiksi kipeä kurkku meni niin pahaksi, ettei irvistämättä voinut nielaista. Mukava irvistellä kaupungilla ja moikkailla äänettömästi tutuille, samalla yrittäen näyttää mahdollisimman tuskattomalta. :D Kaupungilla pyörähtäminen jäi siis nopeaksi pyrähdykseksi.  Kannatti kuitenkin käydä!

- Ilona


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti