sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Pakkaspäivän hetkiä Rovaniemellä

Talvi on saapunut Lappiin, ihanaa! Rakastan sitä näkymää, kun lumi on antanut valkoisen harson maisemalle. Päivien pimeys ei tunnu niin pahalta, kun valkea lumi on sävyttämässä luontoa vaaleammaksi. 

Kävelin eilen ystäväni luo kylään. Päätin ottaa kävelymatkalle mukaan kameran ja ikuistaa pakkaspäivän hetkiä. Pakkasta oli semmoiset 15 astetta, joten pitelin kameraa paksut rukkaset kädessä. Tähtääminen onnistui pienistä haasteista huolimatta yllättävän hyvin. :D

Kauniina pakkaspäivänä on ihan parasta vuorautua lämpimiin toppavaatteisiin ja lähteä ulos hengittämään raitista ilmaa. Ikään kuin jokaisella raittiissa ilmassa tehdyllä henkäyksellä saisi varastoitua itseensä uutta energiaa. Talvella tulee vietettyä pimeyden takia aivan liikaa aikaa sisällä, joten aion ottaa tavoitteeksi viikonloppuisin ulkoilla aina valoisan aikaan. Niin lyhyt, kuin se valoisan aika näillä leveyspiireillä onkin. Viikolla kun päivän valoisat hetket vietetään töissä.

Lähdin ulos kahden aikaan, kun aurinko oli jo laskemassa. Vaikka olen asunut Rovaniemellä koko ikäni, tulee pimeys talvella aina jotenkin yllättävän aikaisin. Kuvat ovat siis hieman illanhämyisiä, vaikka ne on otettu keskellä päivää. Tässäpä on kuvia muutaman kilometrin kävelymatkan varrelta. 


- Ilona

Ps. Huvittaa muuten jälkikäteen tämän selfien ottamisen operaatio. Matkan varrella oli vastaantulijoita (tai oikeastaan ihan yksikössä vastaantulija, onhan kyseessä Rovaniemi :D) oikeastaan koko ajan, joten sopivaa hetkeä ei meinannut löytyä. Hävetti nimittäin hirveästi ajatus siitä, että joku näkisi käsissäni olevan mustan möhkäleen osoittamassa omaan valokuvahymyä esittelevään naamaani. Ja sehän olisi tällaiselle kaikkea häpeilevälle nolostelijalle kauheaa. Loppumatkasta tuli sitten pieni hetki, ettei ketään näkynyt. Otin  hätäisesti tämän yhden ja ainoan kuvan, ja suorastaan juoksin hetken eteenpäin sen jälkeen. Rikospaikalta oli päästävä mahdollisimman nopeasti pois. Ihan varmistukseksi siitä, ettei vain kukaan nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti