tiistai 29. marraskuuta 2016

Rooma - osa 8 - Viimeisen päivän nähtävyyskierros

Kolmantena ja viimeisenä päivänämme Roomassa kiertelimme kävellen katsomassa kaupungin nähtävyyksiä. Kierrokseen kuuluivat Colosseum, Pantheon ja Piazza Navonan suihkulähteet. Kävellessämme kohteesta toiseen pysähdyimme usein myös pysähtelemään matkan varrella näkyvien rakennusten, putiikkien ja kirkkojen luokse hieman pidemmäksi aikaa. Sen takia kiertelyyn sai varata kokonaisen päivän.

Seuraavaksi kerron lyhyesti näistä muutamasta kohteesta.

Colosseum


Paita Mango, hame River Island. Vansin luottokengät jalassa. Ei paljoa olla koko päivää jaloillaan ja kävellä kilometrejä kilometrien perään muilla, kuin niillä mukavimmilla kengillä! 


Colosseum ei paljoa esittelyitä kaipaa. Tämä yksi Rooman suosituimmista nähtävyyksistä suorastaan kuhisi turisteja. Jos haluaa sisällä saakka käydä, pitää jonottamiseen varata runsaasti aikaa. Jonot nimittäin olivat hurrrrjan pitkät. 

Colosseum ei ollut niitä itseäni hetkahduttavimpia nähtävyyksiä, mutta onhan se ensimmäistä kertaa Roomassa käyvän oikeastaan pakko siellä käydä. :DPantheon

Nykyään kirkkona toimiva Pantheon rakennettiin antiikin aikaan pyhäköksi seitsemälle planeetalle ja niiden jumalille. Se on parhaiten Roomassa säilyneitä antiikinaikaisia rakennuksia, ja sitä restauroidaan jatkuvasti. 

Pantheonin massiivinen koko tuli minulle yllätyksenä. Jo julkisivun pylväät tuntuivat kurottavan hurjan korkealle! Oma olo tuntui pieneltä ja mitättömältä Pantheonin edessä. Sisällä korkeus oli vielä häkellyttävämpi. Tilan huomion varasti kupolimainen katto, jonka keskellä oli reikä. Reikä on siis ihan oikea reikä, josta sateet satavat sisälle. Olisin halunnut olla näkemässä vesipisaroiden laskeutuvan pitkän matkan katosta kohti lattiaa. Se on kuulemma upea näky!


Piazza NavonaPiazza Navona oli ehkä paras paikka nautiskella reissun viimeinen gelato. Suihkulähteiden läheisyydessä ja aukion reunoilla oli paljon penkkejä, joilla istuskella. Näkymät eivät olleet lainkaan huonot; yksi Berninin kuuluisimpia suihkulähteitä (Fontana dei Quattro Fiumi) sekä Giacomo della Portan suihkulähteet. Ehdottomasti Rooman lukuisista näkemistäni aukioista hienoimmasta päästä! 


Vaikka näillä nähtävyyksillä oli välimatkaa, onnistui niille suunnistaa jalan kartan avulla. Pari kertaa oltiin hieman eksyksissä, mutta perille löydettiin aina. Sitä paitsi, Roomassa kuuluukin välillä vähän eksyä. Se on silloin ihan ok, kun ei ole nälkä. Muuten saattaa tulla karttaa lukiessa hieman sanaharkkaa siitä, missä ollaan ja mihin suuntaan pitäisi lähteä. Italialaisen aterian jälkeen paikat alkavat kummasti paremmin ja rennommin löytymään! :D

Suosittelen siis lämpimästi kiertämään Rooman nähtävyyksiä jalkapatikalla. Nähtävyyksien välillä näkee silloin ihanasti kaupungin erilaisia osia.

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti