lauantai 12. marraskuuta 2016

Rooma - osa 4 - Espanjalaiset portaat & ostoskatu Via Corso

Kerroin edellisessä kirjoituksessani siitä, kun vierailin upealla Fontana di Trevillä. Siitä suuntasimme kohti melko lähellä sijaitsevia Espanjalaisia portaita (Scalinata della Trinità dei Monti). Nämä portaat sijaitsevat Piazza di Spagnan aukiolla. 

Kun saavuin portaille oli ensimmäinen ajatukseni hieman kummastunut; tässäkö ne paljon puhutut portaat sitten ovat. Okei. Pääsin kuitenkin pian jyvälle siitä, miksi portaat kuuluvat Rooman suosituimpiin nähtävyyksiin. 

1700-luvulla rakennetut 138 porrasta vievät kohti niiden yläpäässä sijaitsevaa kirkkoa. Ylhäältä näkymä kohti Rooman kaupunkia on todella kaunis. Portaita oli mukava kiipeillä ylös, ja aina muutaman askeleen jälkeen kääntyä katsomaan selän takana avautuvaa kaupunkinäkymää aina hieman korkeammalta. 
Ei ole ihme, että Espanjalaiset portaat toimivat suosittuna paikallisten kohtauspaikkana. Itsekin siellä tovin istuskelun jälkeen tunsin oloni kotoisaksi. Portaiden juttu taitaakin olla päivän paistattelu muiden ihmisten ympäröimänä. 

Portailla väkijoukkoa valvoi monta poliisia, jotka huomauttelivat ihmisiä esimerkiksi siitä, jos he yrittivät juoda portailla kahvia. Syöminen tai juoman hörppiminen portailla eivät siis olleet sallittuja aktiviteettaja portailla hengaillessa. Ymmärrän sen hyvin, sillä portaita on restauroitu vuosien saatossa useaan otteeseen. Kahvi- ja gelatoläikät eivät ole tervetulleita näin arvokkaalle nähtävyydelle.Yritimme päästä käymään portaita pitkin mentävälle kirkolle, mutta se oli suljettu sillä hetkellä. Kuten kuvasta näkee, portailla on muutama muukin käymässä.

Espanjalaisten portaiden läheisyydessä oli paljon luksusliikkeitä sisältäviä ostoskatuja. Mikäli mielii niissä tehdä ostoksia, ovat Espajalaiset portaat oivallinen maamerkki.

Yhdistimme omat shoppailumme samalle päivälle kuin Fontana di Trevin ja Espanlajaiset portaat, sillä parhaat ostosapajat sijaitsevat niiden läheisyydessä. Lisäksi, maanantaisin suurin osa meitä kiinnostavista nähtävyyksistä on kiinni, joten ulkoilmanähtävyydet ja ostokset olivat siksikin luonnollinen valinta tälle päivälle. Myös sää suosi, sillä asteita oli 23. 

Suuntasimme ostoksille Via Corsolle, joka oli ihan Espanjalaisten portaiden lähellä. Olin etukäteen selvittänyt, että juuri sillä kadulla saattaisi olla meitä kiinnostavia liikkeitä. Ja niitähän siellä oli, esimerkiksi Zara neljässä kerroksessa, Massimo Dutti, Mango, Calvin Klein, Intimissimi, Kiko, Nike ja paljon muita kivoja liikkeitä. Suosionsa vuoksi katu oli vilkas ja levoton, mutta liikkeissä oli mukava asioida. Katu on todella pitkä, joten ihan jokaisessa putiikissa ei ehkä kannata pysähtyä. Ellei sitten halua viettää Corsolla koko päivää. Me olimme varanneet siellä olemiseen muutaman tunnin. 

Kävimme myös syömässä aivan ihanassa ravintolassa nimeltä Al Vantaggio Via Corson yhdellä poikkikadulla. Ravintola näkyi Corsolta  joten matka oli hyvin lyhyt. Kerroin tästä ja monesta Rooman muusta ravintolasta täällä.Mainittakoon vielä muille shoppailun ystäville, että todella ihana shoppailukatu on myös Via Nazionale, missä hotellimme sijaitsi. Kadulla oli tunnetumpia liikkeitä (esim. Desigual, Calzdonia, Max Mara), mutta ihanimpia vaatteita oli pienissä putiikeissa. Suosikkini niistä oli White Mood, joka oli hotellimme seinänaapuri. Sieltä lähti mukaani upea korkeakauluksinen mekko ja musta hame. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka!

Pieniä italialaisia tuotteita sisältäviä kauppoja löytyi usealta kadulta. Valikoima viinejä, pastoja ja oliiviöljyjä oli melko samankaltainen liikkeestä riippumatta.

Roomassa liikkuessa kivoja kauppoja voi löytyä melkein mistä tahansa. Liikkumiseen kannattaa siis varata aikaa, jotta voi halutessaan poiketa mukavan näköiseen putiikkiin. 

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti