perjantai 11. marraskuuta 2016

Rooma - osa 3 - Fontana di Trevi

Kerron tässä kirjoituksessa ensimmäisen Rooman päivän ekasta nähtävyydestä.  Suunnittelimme päivät sillä tavalla, että vierailemme toisiaan lähellä olevissa kohteissa saman päivän aikana. Siispä ensimmäisen päivän viralliset vierailukohteemme olivat Fontana di Trevi ja Espanjalaiset portaat. Halusimme myös tehdä pieniä ostoksia matkan aikana, joten yhdistimme näihin nähtävyyksiin niiden lähellä sijaitsevan Via Corson shoppailukadulla käynnin. Tämä kirjoitus sisältää kerrontaa ja kuvia Fontana di Trevistä. Jatkan muista päivän kohteista seuraavassa kirjoituksessa. :)

On helppo hymyillä auringon helliessä kylmään tottunutta ihoa!
Paita Marimekko, hame River Island.

Suunnistimme Hotel Miamilta kohti Fontana di Treviä kartan avulla suunnistaen jalkapatikalla. Roomassa välimatkan olivat yllättävän lyhyet, joten jalan pärjää pitkälle hyvillä kävelykengillä varustettuina. 

On hieno hetki saapua kapeita kujia pitkin yhtäkkiä avartuvaan tilaan, jossa aukeaa näkymä kohti valtavaa rakennusta. Kontrasti pikkuisten teiden jälkeen silmien eteen kohoavaan näyttävään suihkulähteeseen on valtava. Se on osa Rooman kutkuttavaa kauneutta - koskaan ei tiedä, mitä mutkan takaa löytää. Nyt kuitenkin tiesimme, ja näky oli suunnistuksen arvoinen!

Fontana di Trevi on Rooman kuuluisin ja suurin suihkulähde. 1700-luvulla rakennettu kuuluisuus oli maineensa veroinen. Katsojia suihkulähteen ympärillä oli jo aamusta runsaasti. Kamerat räpsivät ja ihastuneet ilmeet levisivät ihmisten kasvoille. Fontana di Treviin liittyy sellainen tapa, että vierailijat heittävät kolikon suihkulähteen veteen. Uskotaan, että silloin pääsee palaamaan takaisin Roomaan. Hukkaan sinne heitetyt kolikot eivät mene, vaan ne kerätään sieltä säännöllisesti hyväntekeväisyyteen! Ihana ajatus ja tapa minun mielestäni.
Fontana di Trevi oli taideteos, josta löysi koko ajan uutta katseltavaa. Eri kulmista se näytti uusia puolia, ja yksityiskohdat olivat tarkasti veistettyjä ja kauniita. Estetiikan ihastelijan kannattaa varata hiukan aikaa ihan sille, että istuu ja ihmettelee edessään olevaa mahtipontista ja koristeellista kauneutta.Kolkkoon, laatikkomaiseen rakennustyyliin tottuneelle rovaniemeläiselle tällainen koristeellisuuden runsaus oli luksusta. Nautin todella siitä, kun katse lepää hämmästyttävän upeissa ihmisten kädenjäljellä tehdyissä töissä!

Fontana di Trevin läheisyydessä oli paljon ihania gelaterioita. Nappasimme yhdestä sellaisesta gelatot, ja pyysimme koordinaatteja siitä, mistä suunnasta Espanjalaiset portaat mahtavat löytyä. Saimme käteemme maailman parasta gelatoa ja ohjeistuksen siitä, mihin päin lähteä. Gelatoa herkutellen ja ympärillä olevaa kauneutta ihmetellen lähdimme tepastelemaan kohti seuraavaa nähtävyyttä. Sillä hetkellä tuumasin leveästi hymyillen, että elämä on aika ihanaa.<3
- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti