sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Hurmaavat turkinpippurimarengit

Tässä on makean ja salmiakin ystäville ihana ja helppo herkku, joka on luonnostaan gluteeniton ja maidoton. Olen pidemmän aikaa halunnut kokeilla tehdä marenkia, jossa on mukana turkinpippuria. Eilen vietin rakkaan ystäväni kanssa tyttöjen iltaa, jossa päätimme kokeilla tätä pitkään mieltäni houkutellutta yhdistelmää.

Kannatti kokeilla. Marengin maku ja rakenne olivat nimittäin täydellisiä! Olimme ihastuksissamme siitä, että turkinpippuri maistui oikeasti marengissa. Sitä oli siis riittävästi. - makeaa, mutta salmiakkista. Lisäksi marengin rakenne oli parasta ikinä - kiinteän kuoren alta paljastui pehmeä ja hieman tahmainen sisus. Ai että, mitä hemmottelua! Lisäksi, paistamisen aikana ja sen jälkeen keittiössä leijaileva hienoinen salmiakin tuoksi on huumaava.

Tästä ohjeesta tuli pellillinen marenkipläjäyksiä. Pursotinta ei käytetty, sillä nämä marengit saavat olla muhkeita.Tarjoiluastiana toimii upea Saara Hopean kulho. Se on aina yhtä tyylikäs, ajaton klassikko!Turkinpippurimarengit
(n. 17-20 kpl)

Tarvitset:

4 kananmunan valkuaista 
2 dl sokeria
1/5 teelusikallista (eli pari tippaa) etikkaa
100 g Fazer Tyrkisk Peber -rouhetta
oliiviöljyä

Tee näin:

1. Erottele kananmunista valkuaiset. Tee se huolellisesti siten, että erottele yksi valkuainen kerrallaan erilliseen kulhoon. Siirrä sitä valkuaiset yksi kerrallaan vatkauskulhoon. Näin kaikki valkuaiset eivät mene pilalle, jos keltuaista tipahtaa mukaan.

2. Tipauta etikka valkuaisten joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. 

3. Lisää sokeri parissa erässä joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja niin kiinteää, että se pysyy kulhossa ylösalaisin käännettynä. Vatkaa vielä hetki sen jälkeenkin!

4. Kääntele varovasti joukkoon turkinpippurimuru. 

5. Laita pellille leivinpaperi. Sivele leivinpaperi ohuesti oliiviöljyllä.

6. Ota marenkivaahtoa kukkurallinen ruokalusikallinen, ja aseta se toista lusikkaa apuna käyttäen pellille. Aloita marenkien asettelu pellin reunasta riveittäin, jotta saat kaikki mahtumaan. Tästä vaahtomäärästä tulee juuri yksi pellillinen, kunhan marengit asetellaan huolellisesti melko tiiviisiin riveihin.

7. Paista 110 asteisessa uunissa noin 1h 30 min. Yhden tunnin jälkeen kannattaa tarkkailla marenkeja säännöllisesti. Marengin kuuluu olla ulkoa kuiva ja kova, mutta sisuksen pitäisi jäädä pehmeäksi. Sen takia marengin ei tarvitse saada ruskettunutta väriä. Jos marenkisi ovat pienikokoisempia, on myös paistoaika lyhyempi.

8. Nautiskele! :)
- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti