lauantai 1. lokakuuta 2016

Syksyinen omena-kaurapaistos

Tämä herkku kuuluu kategoriaan ''ei se ulkonäkö, vaan se maku''. Vaatimaton ulkonäkö on suorastaan ristiriidassa hekumallisen maun kanssa. Paistos on helppo ja nopea valmistaa vaikkapa arkipäivän jälkiruoaksi, mutta toimii ainakin itselläni myös ihan viikonloppuherkkuna.

Syksy ja syksyn sato. Tällä hetkellä kotimaisia omenia on ihanan paljon saatavilla kaupoissa. Olen niin onnekkaassa asemassa, että sain syksyn omenat suoraan mummini omenapuista. Aika luksusta! Harmi kyllä tämä Napapiirin seutu ei ole otollisin paikka kasvattaa itse omenapuita. Siksi etelästä saadut kotiomenat ilahduttavat kovasti.

Kotimaisten omenien sadon inspiroimana halusin tehdä pitkästä, pitkästä aikaa omenoita uunissa. Kaikilla on varmaan oma tyylinsä tehdä omenapaistoksia, mutta siitä huolimatta jaan tämän herkkuohjeen kanssanne. On nimittäin parasta omenapaistosta, mitä olen syönyt. Saahan sitä joskus vähän omaa reseptiä kehua. 

Omena-kaurapaistos maistuu parhaalta vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera. Tässä paistoksessa on makeutta ja makua sen verran paljon, että itselleni riittää pieni loraus vaniljakastiketta kyytipojaksi.

Suurimman osan aineksista löytää luomuna, joten koko paistoksen voi halutessaan toteuttaa lähes kokonaan luomuna. Suosittelen. ;)

Uunista tuleva tuoksu on muuten huumaava tätä paistosta tehdessä. Omenan ja kanelin yhdistelmä on suorastaan vastustamaton! (No okei, tuoksuu siinä mukana ehkä vähän myös voi ja sokeri...)


Syksyinen omena-kaurapaistos
2 annosta

Tarvitset:

4 pientä kotimaista luomu omenaa
0,5 tl kanelia
0,5 dl tummaa siirappia

50 g luomu voita
1,5 dl luomu kaurahiutaleita
0,5 dl luomu intiaanisokeria

Tee näin:

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Pese omenat ja pilko ne lohkoiksi. Laita lohkot uunivuokaan.
3. Ripottele lohkojen päälle kanelia. Mittaa siirappia 0,5 dl, ja lorauttele lohkojen päälle.
4. Sulata voi.
5. Sekoita sulatetun voin sekaan kaurahiutaleet ja intiaanisokeri.
6. Ripottele seos tasaisesti lohkojen päälle.
7. Laita vuoka uuniin.
8. Anna olla uunissa, kunnes kauraseos on saanut kauniin ruskean pinnan ja omenat ovat pehmenneet.
9. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
10. Nautiskele.





- Ilona

2 kommenttia:

  1. Tämä ja gluteeniton pannari-ohje menevät heti käyttöön! Pannari-ohjeessa oli mukavaa saada tietää, että olit onnistunut hyvin kookosöljyn ja intiaanisokerin kanssa. Kiitti! Löysin blogin Nilin vinkkauksen kautta, ja näköjään reseptivinkit ovat osuvia myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! :) Mukava kuulla, että reseptit olivat osuvia. Kookosöljy ja intiaanisokeri antoivat kyllä maussa kivan sävyn pannariin. Mukavia leipomishetkiä!

      Poista