sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Syksyä pakoon - Rooma täältä tullaan!Syksy lapissa väriloistossaan on ihana. Pikkuhiljaa syksyn edetessä kohti talvea on kuitenkin alkanut tuntua, että kesän jäljiltä pakkaseen tottumattomalla menee kylmyys ja viima luihin ja ytimiin saakka. Ajatukset alkavat ruskan upeudesta huolimatta harhailla lämpöisempiin paikkoihin... Kesästä tuntuu olevan jo ihan käsittämättömän pitkä aika. On siis hyvä aika lähteä reissuun, vaikka luonto onkin täällä kaunis.

Pääsen tänään toteuttamaan yhden pitkäaikaisimmista haaveista matkustamisen suhteen. Lähden katsomaan Rooman kulttuuriaarteita. Käteni lähes tärisevät innostuksesta ajatellessani kaikkea kauneutta, jota pääsen pian todistamaan! Olen kuullut puhuttavan Rooman ja Vatikaanin upeudesta, enkä malta odottaa näkeväni kaiken sen itse.

Erityisesti odotan pääseväni näkemään Berninin veistoksia (olen odottanut Pyhän Teresan hurmion näkemistä semmoiset 10 vuotta :D), Pietarinkirkon ja Pietarinaukion (joka on myös Berninin suunnittelema), Fontana di Trevin... Listaa voisi jatkaa loputtomiin! Perillä tulemme olemaan kolme kokonaista päivää, joten nähtävyyksistä pitää priorisoida ohjelmaan vain ne eniten itseä kiinnostavat. 

Matka tulee siis olemaan taiteen ja kulttuurin täyttämä, mutta muutama tunti pitää varata myös ostosten tekemiselle. Suuressa kaupungissa kauppojen kiertelyyn voisi käyttää päiviä, mutta tässä kohteessa muu tuntuu tärkeämmältä.

Lentomme on perillä Roomassa vasta illalla, joten kaupunkiin tutustuminen alkaa huomenna. Iiks, en malttaisi millään odottaa! 

Laukut ovat viittä vaille valmiina pakattuina. Enää pitää lisätä käsimatkatavaroihin matkalukemiset ja kuulokkeet. Olen säästellyt uusimpia Me Naisia matkaa varten. Rakastuin totaalisesti Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää -kirjaan, joten matkaa varten hankin itselleni sen jatko-osan. <3 Lennoilla ja hotellilla iltaisin on hyvää aikaa lueskella. Arjen kiireissä aikaa lukemiseen kun on välillä vaikea löytää. Yritän myös muistella italian kieltä pienen sanakirjan avulla - jospa ne lukiossa opiskellut alkeet alkaisivat muistua mieleen. :D Tekemistä lentomatkalle siis riittää!Matkalta palattuani tulen kertomaan matkasta ja Roomasta täällä blogissa. Siihen saakka, arrivederci!

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti