lauantai 15. lokakuuta 2016

Ravintola Nili ja synttärimenu

Lokakuu on tähän mennessä blogissani ollut erittäin ruokapainotteinen. :D Nyt kuitenkin hieman vaihtelua resepteihin. Kirjoitan nimittäin vierailustani ravintola Nilissä.

Rovaniemen ihanassa lappilaista ruokaa tarjoilevassa Nilissä on lokakuun ajan tarjouksessa synttärimenu, johon kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka hintaan 39 euroa. Tämän laadukkaan ravintolan hinnastoon verrattaessa tarjous on todella hyvä. Huippuhyvän ruoan lisäksi sisustus tarjoiluastioita myöten on viimeisen päälle mietitty. Lappi-teema näkyy ihan kaikessa, mutta se on tehty tyylikkäästi.

Kävimme testaamassa kaksi vuotta sitten silloisen lokakuun synttärimenun. Se teki meihin lähtemättömän vaikutuksen. Viime vuonna missasimme tämän ihanuuden, joten tänä vuonna tilanne piti korjata.

Alkuruoan ja pääruoan sai valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Lappilaisen puhtaan ruoan ystävänä oli todellinen valinnan vaikeus päättää kolmesta ihanasta vaihtoehdosta VAIN yksi. Jälkiruoan kohdalla tilanne oli sinänsä helppo, sillä se oli kaikille sama.

Ennen alkuruoan tarjoilua saimme pöytään pieniä maistiaisia. Maailman ihaninta ruisleipää ja suussasulavaa, pehmeää voita sekä pienet kalatäytteiset ruisnapit. Voi, miten makunystyrät voivatkaan hykerrellä niin kovin vain muutamasta suupalasta!Alkuruoaksi sain pitkän pohdinnan jälkeen valittua tattikuksan. Valinta osui todella nappiin. Sienet yhdistettynä samettisen pehmeään kastikkeeseen maistui äärettömän hyvältä! Niiiiiiin  herkullista! Valitsimme eri alkuruoat, jotta voisimme maistella eri makuja toistemme annoksista. Sain siis kielen mennessään vievän tattikuksan lisäksi maistaa tattaribliniä, siianmäriä ja vuolukermaa. Ei jäänyt kakkoseksi tattikuksalle, oli ihan mielettömän hyvää!
Pääruoaksi halusimme molemmat poroa. Poron liha oli kääritty pekoniin, ja se tarjoiltiin perunamuffinsin ja kastikkeen kera. Perunamuffinssi oli muuten hauska, täysin uusi tuttavuus! Poro ei koskaan petä, se vain toimii aina. Ainoa pieni kritiikkini on, että liha olisi saanut olla hitusen vähemmän kypsennettyä. Mutta vain hiukan. Muutoin annos oli loistava! Esteetikon silmää hiveli myös kaunis esillepano.


Jälkiruoaksi tarjoiltiin panna cottaa vadelma- ja hillaraidoilla. Taisin olla ruokien jälkeen niin ähkyssä, että jälkkäristä söin vain pari lusikallista. Odotukseni olivat maun suhteen ehkä hieman korkeammalla, mutta hyväähän panna cotta aina on. Ilahduttavaa jälkkärissä oli se, että se tarjoiltiin hauskasti purkeista.

Kokonaisuudessaan Nilin synttärimenu oli makoisa ja ihana. Vain pari kertaa Nilissä käyneenä on siellä syöminen aina elämys. Tämä lokakuun tarjous on voimassa vielä pari viikkoa, joten Rovaniemellä ja lähiseuduilla liikkuvat, käykäähän herkuttelemassa! Pöytävaraus kannattaa muistaa tehdä, sillä lokakuussa Nilissä tuntuu olevan täyttä.

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti