sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Porkkana-kookoskeitto



Erilaiset kasvissosekeitot ovat yksi rakkaudenkohteeni ruokalajeista. Ne sopivat pöytään niin alkuruokana kuin pääruokanakin. 

Usein teen kasvissosekeittoja, joissa on paljon erilaisia juureksia. Tällä kertaa halusin käyttää vain niitä juureksia, jotka löytyivät jo valmiiksi jääkaapistani. Jääkaapissani on lähes aina Pirkan luomu porkkanoita, ja tällä kertaa sieltä löytyi myös perunoita. 

Tähän keittoon tulee pehmeyttä kookoskermasta, ja potkua cayennepippurista. Maltillisemmista mauista pitävä voi laittaa keittoon pippuria vähemmän. Koostumus on melko paksu ja maku mitä herkullisin.

Annoksen kruunaa päälle silputtu persilja ja siemenet. Löysin K-supermarketin luomuhyllystä aivan ihanan pienen pussin, joka sisälsi soijapapuja, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä. Erittäin miedosti suolatut siemenet maistuivat todella hyvältä sosekeiton kaverina. Suosittelen siis kokeilemaan keiton päälle Monarchin luomu Superevästä!

Tästä satsista riittää pääruoka kahdelle. Jos haluat tehdä isomman kattilallisen kerralla, voit esimerkiksi tuplata kaikkien ainesten määrän. Sosekeitot sopivat hyvin myös pakastamiseen, joten osan isommasta erästä voi myös pakastaa annoskokoisissa rasioissa.




Porkkana-kookoskeitto
(2 annosta pääruokana)

Tarvitset:

5 luomu porkkanaa 
2 luomu perunaa
5 dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio (esim. Reformi)
1 dl kookoskermaa
0.5 tl - 1 tl cayennepippuria
0,5 tl kurkumaa
1 tl timjamia
ripaus ruususuolaa

silputtua persiljaa
siemeniä (esim. Monarch luomu Supereväs, joka sisältää soijapapuja, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
ripaus kookoskermaa


Tee näin:

1. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Mitä pienemmäksi pilkotut palat, sitä lyhyempi keittoaika.

2. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää joukkoon porkkanat, perunat ja kasvisliemikuutio. Keitä, kunnes porkkanat ja perunat ovat pehmeitä (n. 15 min).

3. Ota kattila pois kuumalta levyltä hetkeksi. Soseuta porkkanat ja perunat tasaiseksi seokseksi. Voit käyttää sauvasekoitinta tai vatkainta. Itse olen saanut vatkaimella samettisemman lopputuloksen. Varo kuitenkin räiskymistä - suojaa itsesi esiliinalla.

4. Lisää joukkoon kookoskerma ja sekoita.

5. Laita kattila takaisin lämpimälle levylle ja kiehauta. Mausta samalla cayennepippurilla, kurkumalla, timjamilla ja ruususuolalla. Cayennepippuria kannattaa laittaa ensin vähemmän, ja lisätä oman maun mukaan tarvittaessa enemmän. Tarkista suolan riittävyys lopuksi.

6. Laita keitto lautasille. Pirskottele pinnalle hieman kookoskermaa. Ripottele silputtua persiljaa ja siemeniä.

7. Nautiskele. 





- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti