perjantai 14. lokakuuta 2016

Herkullinen gluteeniton pannukakku



Halusin tehdä gluteenittoman pannukakun hieman perinteisestä pannukakusta poikkeavilla aineksilla. Olen todella ihastunut intiaanisokeriin ja kookosöljyyn, joten halusin pannukakun makua sävyttämään juuri niiden aromit. Erityisesti kookosöljy tuo tähän pannukakkuun omanlaista makeutta ja makua.

Tämä on pannukakku, joka oli vähällä mennä pipariksi. Onneksi ei mennyt, vaan lopputuloksesta tuli herkullinen! Syy melkein pipariksi menemiseen oli se, että uunimme on hieman vino. Niinpä pellin kallistuessa toiseen suuntaan jäi toinen puoli pannukakusta hyvin ohueksi. Ennen kuin toinen puoli oli ehtinyt kypsyä, oli toinen puoli kärähtänyt. Kun otin pannarin uunista, meinasin heittää hanskat tiskiin. Kärventyneen puolen näky oli harmittava. Päätin kuitenkin antaa paremman näköiselle puolelle mahdollisuuden ja maistoin. NAM, mitä herkkua! 

Tätä pannukakkua maistellessani testasin myös kesän lopulla tekemääni kirsikkahilloa ensimmäisen kerran. Se oli makeaa, eli hyvää! Kuitenkin perinteisempi vadelmahillo pannukakun kaverina vei makuparina voiton.

Toivottavasti muiden uunit ovat suoria, eikä samaa toispuoleista kärähtämistä joudu kokemaan enää kukaan. Toivon pannukakun paistajille tasaisesti paistunutta kokkauskokemusta! 

Tässäpä siis ohjeeni gluteenittomaan pannukakkuun. Mikäli mielit tehdä pannukakun tavalliseen vehnäjauhoon, sekin onnistuu kyllä.

Muuten, suurimman osan aineksista tähän pannukakkuun saa luomuna! Suosittelen. <3
















Herkullinen gluteeniton pannukakku
(pellillinen)

Tarvitset:

0,5 l luomu maitoa
3 luomu kananmunaa
1 dl luomu intiaanisokeria
1 tl himalajan ruususuolaa
4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
pari ripausta leivinjauhetta
4-5 rkl luomu kookosöljyä


1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2. Sekoita kulhossa vispilällä kananmunat maidon joukkoon. Lisää joukkoon intiaanisokeri ja ruususuola. 

3. Lisää jauhot joukkoon desi kerrallaan. Sekoita jauhot vispilällä niin, ettei taikinaan jää paakkuja. Lisää vielä leivinjauhe.

4. Laita pellille leivinpaperi. 

5. Laita kookosöljyä leivinpaperille eri kohtiin. Laita pelti hetkeksi uuniin, kunnes kookosöljy on sulanut.

6. Kaada pannukakkutaikina sulaneen kookosöljyn päälle tasaisesti.

7. Paista n. 20-30 minuutia, kunnes pannukakku on sopivasti kypsynyt.

8. Anna jäähtyä liinan alla hetki.

9. Paloittele ja nautiskele. :)

Tarjoile suosikkihillosi kera. 



- Ilona

2 kommenttia:

  1. Namm..mite sait niin vaalean tuosta :D . Ite tein melkee samalla ohjeella ja tuli paljo tummempi kuin normi sokeriin ja jauhoihin, tai sit mulla oli vähä liian kauan se vaan uunissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntui kyllä, että gluteenittomilla jauhoilla kypsyi tavallista nopeammin. Pannukakku oli siis yllättävän nopeasti valmis. Olen muutenkin vaaleiden pannareiden ja lettujen ystävä, joten olen ottamassa niitä uunista/hellalta välillä liiankin aikaisin pois... :D

      Poista