lauantai 15. lokakuuta 2016

Daim-juustokakku



Kun paremman puoliskoni syntymäpäivä alkoi lähestyä, tiesin heti millaisen kakun aion hänelle leipoa. Daim-suklaan fanittajalle pitäisi ehdottomasti kehitellä runsaasti sitä sisältävä kakku. 

Daim on itsessään niin ihana rakenteeltaan ja maultaan, että halusin sen pääsevän oikeuksiinsa. Rakenteesta pyrin saamaan samaan aikaan täyteläisen ja kepeän. Se onnistui yllättävän hyvin! Monessa maistamassani herkullisessa juustokakussa on ollut mukana vatkattua kananmunan valkuaista, joka tuo rakenteeseen ihanaa keveyttä. Päätin käyttää tähän juustokakkuun valkuaista tuomaan vastapainoa mascarponen ja Daimin täyteläisyydelle.

Jotta Daimin makua olisi mukana riittävästi, tulee patukoista tehtyä murskaa sekä kakun taikinaan että päälle. Päälle tulee myös pienissä pusseissa myytäviä Daim-rakeita. 


Daim-juustokakku


Tarvitset:

Pohja

Domino Original -keksejä 175g (yksi pötkö)
50g voita

Täyte

2 dl (luomu) kuohukermaa
1,5 dl tomusokeria
500 g mascarponea (esim. 2 purkkia Pirkan mascarponea)
2 (luomu) kananmunan valkuaista
3 Daim-patukkaa (6 pientä patukkaa)
4 liivatelehteä 
vettä

Päälle

1 Daim-patukka
Daim-rakeita 


Tee näin:

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

2. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Pienimmällä vaivalla murskaaminen tapahtuu monitoimikoneella.

3. Sulata voi ja sekoita keksimuru joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.

4. Laita liivatelehdet kylmään veteen.

5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri.

6. Sekoita mascarpone kermavaahtoon.

7. Erottele tarkasti kananmunista valkuaiset erilliseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

8. Sekoita valkuaisvaahto muun taikinan joukkoon. Sekoita joko lusikalla tai kevyesti vatkaimella.

9. Murskaa Daim-patukat veitsellä muruksi ja pieniksi paloiksi. Kääntele lusikalla murska taikinaan.

10. Kiehauta tilkka vettä. Lisää puristellut liivatelehdet vesitilkkaan ja sekoita vispilällä. Kaada ohuena nauhana taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

11. Ota irtopohjavuoka jääkaapista. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Tasoittele pinta veitsellä.

12. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli.

13. Vähän ennen tarjoilua aseta kakku tarjoiluvadille. Irrota varovasti irtopohjavuoan reunat.

14. Koristele tarjoilua Daim-patukasta tehdyllä murskalla ja Daim-rakeilla. 

15. Nautiskele. :)






- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti