maanantai 5. syyskuuta 2016

Valkosuklainen pannacotta kauden marjoilla




Makean ja kirpeän makuyhdistelmä on yksi suosikeistani. Kesällä tein mökillä ollessani valkosuklaista pannacottaa. Päälle laitoin kauden marjoja, jotka olivat silloin punaherukka, mustikka ja vadelma. Punaherukka toi yhdistelmään tarvittavaa kirpeyttä. Koska marja-aika ei ole vielä ohi, julkaisen reseptin nyt. 

Pannacotan päälle voi siis rohkeasti kokeilla erilaisia marjayhdistelmiä. Tärkeintä on, että ainakin yksi marja olisi hieman kirpeämpi. Marjojen asettelussa voi käyttää luovuutta ja mielikuvitusta. Itseäni viehätti tällä kertaa symmetrisyys, joten asettelin marjat säntillisesti paikoilleen.

Ohje tähän hemaisevaan herkkuun tulee tässä. Tämä ohje on neljälle pannacotalle mitoitettu.

Tarvitset:

4 dl luomu kuohukermaa
1 dl maitoa (ei rasvatonta)
n. 100 g valkosuklaata (esim. Panda)
1 rkl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
kylmää vettä

Päälle:

mustikoita
vadelmia
punaherukoita
muita marjoja oman valinnan mukaan

Tee näin:

1. Laita liivatelehdet kulhoon kylmään veteen.

2. Kuumenna kuohukerma ja maito kattilassa. Lisää hetken päästä mukaan paloiteltu valkosuklaa ja vaniljasokeri. Hämmennä koko ajan, sillä seos palaa helposti pohjaan.

3. Kun seos kiehahtaa kevyesti, sekoita joukkoon kylmässä vedessä pehmenneet liivatelehdet. Puristele ylimääräinen vesi lehdistä pois, ennen kuin lisäät ne kattilaan.

4. Jaa seos neljään jälkiruokakulhoon.

5. Laita kelmut kulhojen päälle. Laita pannacotat hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. 

6. Ota pannacotat jääkaapista hetki ennen tarjoilua. Koristele marjoilla.

7. Nautiskele. :)







- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti