perjantai 2. syyskuuta 2016

Syyskuun leffasuositus: Florence Foster Jenkins


Kävin katsomassa Rovaniemen leffateatterin ensi-illassa erittäin onnistuneen elokuvan. Meryl Streep todella loisti Florence Foster Jenkinsin roolissa. (Tosin, missäpä elokuvassa Streep ei loistaisi.) 

Odotukseni olivat korkealla näkemäni trailerin perusteella. En joutunut pettymään. Elokuva oli valloittava heti alusta alkaen. Meryl Streepin näyttelijänlahjat pitivät otteessaan koko elokuvan ajan. Miten helppo onkaan katsoa sellaisella lahjakkuudella varustettua ammattilaista työssään!

Elokuva perustuu tositapahtumiin. Se kertoo rikkaasta perijättärestä, Florence Foster Jenkinsistä, joka uskoo olevansa upean äänen omaava laulajatar. Hänen unelmansa on esiintyä suurelle yleisölle. Valitettavasti muut eivät kuule hänen ääntään yhtä sulokkaana. Hänen miehensä koittaa suojella suurta taiteilijaa tältä tiedolta. Tälle pohjalle rakentuva elokuva sisälsi hulvattomia kohtauksia. Salissa raikui nauru moneen kertaan.

Huumorilla höystetty loistoelokuva sai myös ajattelemaan omaa suhtautumista itseensä. Sitä, kannattaako itseään loppujen lopuksi ottaa niin vakavasti. Ja sitä, että uskaltaisi rohkeasti tehdä, elää ja kokea sellaisia asioita, joihin tuntee paloa. Niin Florence teki. Ja hän oli hyvin onnellinen. 

En ollut ainoa, johon elokuva teki vaikutuksen. Leffateatterissa ollut yleisö taputti elokuvan loputtua. Ainakin täällä moista tunteenpurkausta tällaisessa tilanteessa näkee harvoin! :D

Suosittelen siis lämpimästi käymään leffassa. Florencen tarinan näkeminen oli leffalipun hinnan (15€) arvoinen. Rahanmeno ei harmittanut, kun vastineeksi sai sykähdyttävän, hauskan ja koskettavan kokemuksen. Eikä naurua ole elämässä koskaan liikaa. 

- Ilona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti