sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Sarjasuosituksia Netflixistä

Syksyn saapuessa ja iltojen hämärtyessä sohva ja lempparisarjojen töllöttäminen tuntuvat työpäivän päätyttyä kutsuvilta. Olen kuullut huhua, että näin käy muillekin kuin minulle. Siispä päätin kirjoittaa tämän postauksen.

Sen jälkeen, kun Netflix meille hankittiin, ei ole tullut seurattua television puolelta juuri mitään sarjaa. Netflixin puolelta parin vuoden saatossa sitäkin enemmän... :D Koska tätä elämän kannalta hyvin tärkeää hiljaista tietoa on Netfixin sarjoista karttunut, päätin jakaa parhaat katsomani sarjat myös muiden iloksi. Nämä ovat siis henkilökohtaisia suosikkejani, joihin itse olen tykästynyt syystä tai toisesta. Yleensä minua kiehtovat sarjat, joissa on mielenkiintoisia henkilöhahmoja, nokkelaa dialogia, dramatiikkaa ja ripaus jännitystä. Visuaalisesti kiehtova toteutus on myös plussaa. Olen myös melko vaativa sarjojen laadukkuuden suhteen.

Sarjoja on hyvin hankala laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä monet niistä ovat tyyliltään erilaisia. Siispä ne ovat listattuna sekalaisessa järjestyksessä. 

Jos siis omat suosikkisarjasi on katsottu jo läpi kerran tai kaksi, kokeilepa jotakin näistä!Downton Abbey


Iki-ihana Downton Abbey. Mitä elämäni olisikaan ilman sinua! Upeita pukuja, kiehtovia juonenkäänteitä, nerokasta vuoropuhelua, suuria tunteita...

Downton Abbeyn tapahtumat sijoittuvat vuosille 1912-1925. Draamasarja kuvaa loistavasti Downton Abbeyssä asuvan aatelissuvun ja heidän palvelusväkensä elämää. Molempia puolia sen ajan kuvauksesta on mielenkiintoista seurata. 

Erityismaininnan sarjassa ansaitsee isoäiti Violet Crawley (Maggie Smithin esittämänä). Hänen suorapuheiset letkautuksensa tekee ihan mieli kirjoittaa muistiin. Niille on saanut nauraa kippurassa. 

''I was right about my maid. She's leaving to get married. I mean, how could she be so selfish?''

''I do think a woman's place is eventually in the home, but I see no harm in her having some fun before she gets there.''

Violet: “You are quite wonderful the way you see room for improvement wherever you look. I never knew such reforming zeal.”
Mrs. Crawley: “I take that as a compliment.”
Violet: “I must’ve said it wrong.”Isänmaan puolesta (Homeland)

Koukuttava sarja alkaa asetelmasta, jossa kahdeksan vuotta sotavankeudessa ollut sotilas Nicholas Brody (Damian Lewis) palaa kotiin. CIA:n virkailija Carrie Mathinson (Claire Danes) uskoo Al-Qaidan käännyttäneen hänet puolelleen. Mielenterveyden kanssa kamppailevan Carrien edesottamukset sarjan varrella ovat toinen toistaan hämmästyttävämpiä.

Isänmaan puolesta on jännittävä, mielenkiintoinen ja koukuttava sarja. Pisimmän korren vetävät kaksi ensimmäistä tuotantokautta, mutta näkemäni kolmas ja neljäskin kausi ovat hyviä. Sarja tuntuu siinä määrin uskottavalta, että olisi jännä tietää, hoidetaanko terrorismiin liittyvät operaatiot ihan oikeasti sillä tavalla, kuin sarjassa! House of Cards

Tämä yhdysvaltalainen poliittinen draamasarja näyttää, mitä vallanhimo saa ihmisen tekemään. Päähenkilöiden kylmyys ja juonittelu jäätää tällaisen tunteilijan sydäntä. House of Cards on taidokas, oivaltava ja silmiä avaava kuvaus valtaa havittelevan mielen maailmaan. Sarjassa on myös kuvattu mielenkiintoisesti poliitikan kulisseja. Tämä sarja sopii sellaiselle, joka kestää katsomaltaan älyllistä haastetta. Ei siis ole aivot narikkaan-kamaa.Orange is the new Black

Tässä on sarja, joka ei jätä ketään kylmäksi! Taitaa olla aika tuttu juttu jo tässä vaiheessa kaikille. Sarja kertoo naisvankien elämästä vankilassa yhtä aikaa koomisesti, jännittävästi, tunteita herättävästi, pelottavasti ja ällöttävästi. Sarjan edetessä näkee loistavan poikkileikkauksen siitä, mikä ajaa ihmisen vankilaan. Vaikka aihe on vakava, on loistavien roolihahmojen myötä tuotu sarjaan hulvattomia hetkiä, suuria tunteita ja loistavaa vuoropuhelua. Sarja perustuu Piper Kermanin kirjaan, joka kertoo hänen vankilakokemuksistaan.


Frendit

Klassikko, joka ei paljoa esittelyitä kaipaa. Samat jaksot jaksavat naurattaa ja sykähdyttää aina uudelleen ja uudelleen! <3


Silta 

Ruotsalais-tanskalainen rikossarja, joka alkaa siitä, kun Ruotsin ja Tanskan rajalta löytyy ruumis. Ruotsalainen  Martin Rohde  ja tanskalainen Saga Norén yhdistävät voimansa, ja alkavat selvittää rikosta. Sarjaa katsoessa kokee huvittavia hetkiä Saga Norénin hahmoa seuratessa. Hän on erittäin omistautunut työlleen, mutta hänen Aspergerin oireyhtymälle ominainen sosiaalinen kömpelyytensä saa aikaan monenlaisia tilanteita. 


Valtiatar (Reign)

Draamasarja, joka kertoo Skotlannin kuningatar Mary Stuartin Ranskassa viettämistä vuosista 1500-luvulla. Vaikka sarjassa on elementtejä historian tapahtumista, ei se silti ole tarkka kuvaus Maryn elämästä. Siitä huolimatta sarja on mielenkiintoista katsottavaa juonikoukeroineen. Juonittelun ja draaman määrä on tässä sarjassa päätä huimaava, joten saa todella koittaa pysyä perässä siinä, kuka on kenenkin puolella. Wallanderit

Ruotsalaiset vaan osaavat tehdä loistavia rikossarjoja. Olen katsonut Wallandereita, kun niitä on näytetty televisiossa. Netflixissä ne voi kuitenkin katsoa lineaarisessa aikajärjestyksessä. Suosittelen!


Jälkiä jättämättä (The Killing)

Rikosdraamasarja, jossa seurataan murhatutkimuksia sekä tutkimusta tekevien poliisien ihmissuhteita ja elämää. Sarja tuo esille monta eri näkökulmaa tapahtumiin, sekä tapahtumien vaikutuksista yksittäisten ihmisten elämään. Intensiivisen tunnelmansa vuoksi tätä loistavasti toteutettua sarjaa ei aina uskaltanut katsoa itsekseen illalla. Aivan huippu sarja, kannattaa oikeasti katsoa!


Orphan Black

Olen hyvin hämmentynyt siitä, että olen tykästynyt tähän sarjaan. Yleensä en ole kiinnostunut scifistä, mutta jokin tässä sarjassa osui ja upposi. Ehkä osasyynä on päärooli(e)n esittäjän, Tatiana Maslanyn, karismaattisuus ja lahjakkuus. 

Sarja alkaa siitä, kun Sarah Manning näkee itsensä näköisen henkilön tekevän itsemurhan. Hän varastaa tämän henkilöllisyyden. Pian hänelle kuitenkin selviää, että he ovat kaksi lukuisista klooneista. Maslany näyttelee uskottavasti jokaista kloonia. Tapahtumat ovat sarjan edetessä jännittäviä ja pelottavia. Olen miettinyt, että sarjan on tarkoituskin herättää katsoja ajattelemaan kloonaamisen eettisyyttä sekä sitä, miten tärkeä asia oikeus omaan identiteettiin on jokaiselle. 
Siinäpä lista minun Netflixin suosikeista. Olipa yllättävän hankalaa esitellä sarja vain muutamalla lauseella. Sarjan ydin on ongelmallista tiivistää kappaleen tai parin pituiseksi, kun jokaisesta voisi kirjailla pienen novellin. 

Leppoista ja rentoa sunnuntaita!

- Ilona


Ps. Kerroin viime postauksessa Kansainvälisiltä Suurmarkkinoilta ostamistani dipeistä ja kukasta. Nyt ei ihan laatu vastannut odotuksia. Orkidea on viikossa (!!) tiputtanut kaikki kukkansa ja NUPPUNSA. Äidin samanlaiselle orkidealle kävi samoin, joten kyseessä eivät olleet minun floristin taidot. Maistoin myös dippejä, ja lopputulos oli aika vaisu... Nyt minulla on siis kalju orkidea ja pari pussia niin mitättömän makuisia dippejä, ettei niitä kehtaa kellekään tarjota. Aina ei voi voittaa. :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti